DANIELA OTEȘANU: "Guvernul Orban ar fi Guvernul zero absolut!"

16 Oct 2019
Deputatul PSD, Daniela Oteșanu, susține că după trecerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, noul guvern liberal, cu premierul desemnat Ludovic Orban, arfi Guvernul zero absolut.
”Guvernul Cioloş a fost Guvernul zero. Guvernul Ludovic Orban ar fi Guvernul zero absolut.
Dacă Cioloş nu a făcut nimic bun, Orban va face mult rău: desfiinţarea facilităţilor pentru constructori, impozitarea domeniului IT, trimiterea în şomaj a bugetarilor, îngheţarea pensiilor şi salariilor. Când a fost ministrul transporturilor, Orban a promis 2.000 de km de autostradă şi nu a făcut nimic. Acum, promite că majorează taxele, că îngheaţă pensiile şi salariile şi se va ţine de cuvânt.
Se afirmă în textul moţiunii de cenzură că premierul este un om politic conflictual, în condiţiile în care CCR a confirmat conflictul constituţional creat de Iohannis. Premierul a transmis recent o scrisoare deschisă preşedintelui pentru a pune capăt blocajului de la Ministerul Afacerilor Interne.
Se afirmă că absorbţia fondurilor europene este slabă. La Ministerul Mediului zac 6 proiecte europene de apă şi canalizare de 1,5 miliarde euro care nu pot fi derulate, pentru că Iohannis nu vrea să numească ministrul interimar.
Rata absorbţiei fondurilor europene a crescut în guvernarea PSD de la 7% în 2016, la 32% în prezent, adică 9,7 miliarde euro, faţă de media UE de 35%. În guvernarea PSD, au intrat în ţară peste 7,6 miliarde de euro, faţă de doar 1,2 miliarde de euro în guvernarea Cioloş, bani absorbiţi pe baza proiectelor lăsate de Guvernarea PSD dinaintea lui.
Se afirmă că s-au alocat prea puţini bani pentru sănătate. În 2019, Guvernul a alocat cea mai mare sumă de bani pentru domeniul sanitar: 46,2 miliarde lei în 2019, faţă de doar 30,2 miliarde în Guvernul lui Iohannis. Este cu 53% mai mult decât aloca Cioloş, susţinut atunci de PNL.
De asemenea, se mai afirmă în textul moţiunii că absorbţia fondurilor europene este una slabă. Cu această acuzaţie, opoziţia îşi dă cu stângul în dreptul, deoarece PSD a adus absorbţia fondurilor europene în media europeană. Cea care a ratat această absorbţie a fost guvernarea Cioloş, pe care actuala opoziţie a susţinut-o.
PNL și-a dorit această moţiune ca să-i ofere un trofeu de campanie şefului lor absolut, Klaus Iohannis.
USR-PLUS a vrut această moţiune pentru ca imediat după trecerea ei, să pună în dificultate PNL şi pe Klaus Iohannis, refuzând intrarea la guvernare.
Pro România şi ALDE au susținut moţiunea, pentru că în felul acesta speră că se vor răzbuna pe PSD.
Un nou guvern încropit după moţiunea de cenzură, în condiţii de instabilitate politică, înseamnă blocarea creşterilor salariilor şi a pensiilor, suspendarea şi eliminarea măsurilor fiscale pentru mediul de afaceri şi pentru crearea de noi locurilor de muncă”, arată Daniela Oteșanu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...