RECTIFICARE DE ZERO LEI pentru Consiliul Județean și 40 de primării din Vâlcea!

15 Oct 2019
Executivul a aprobat în şedinţa de luni un proiect de Hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor defalcate din TVA.
Este vorba despre bani care sunt necesari funcţionării comunităţilor local: salarii, cheltuieli de personal, inclusiv drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap și întreținerea unităților de învățământ.
În ceea ce privește județul Vâlcea, suma alocată a fost derizorie, pentru nevoile celor 89 de localități. De altfel, 40 de primării, dar și Consiliul Județean Vâlcea, au primit zero lei la rectificarea de luni.
”Am intervenit prompt și l-am contactat pe Teodorovici. Sunt efectiv indignat de această bătaie de joc. Am trimis o adresă de protest către premierul Viorica Dăncilă.
La nivelul județului Vâlcea există un număr de 40 de primării (orașe și comune) și Consiliul Județean Vâlcea, la care prin proiectul de hotărâre nu a fost alocată nicio sumă, în urma repartizării pe unitățile administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale
În acest context, solicităm repartizarea pentru aceste unități administrativ-teritoriale a sumei totale de 43.185, 85 mii lei, din care suma de 17.427,98 mii de lei, reprezintă drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizații lunare ale persoanelor cu handicap grav, conform situației anexate.
De asemenea, pentru Consiliul Județean Vâlcea, solicităm repartizarea sumei de 8.056,00 mii lei, din care 556,00 mii lei, cheltuieli de personal, respectiv drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și 7.500,00 mii lei, pentru finanțarea cheltuielilor de reparații a infrastructurii de drumuri județene și comunale”, arată președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...