Om de faceri din Vâlcea: Rușine statului român… Am câștigat doar dreptul de a cumpăra la liber Coca Cola!

14 Oct 2019
Ediția din acest an a Topului Firmelor Vâlcene, organizată impecabil de Camera de Comerț și Industrie Vâlcea a fost una dinamică, animată, unii oameni de afaceri fiind mult mai vorbăreți decât până acum. Prezența la Gala a cât mai multor oameni de afaceri tineri a fost semnalată de unii participanți, acest lucru fiind considerat pozitiv pentru că acolo unde apar când mai multe afaceri private, crește și plus-valoarea.
Unul dintre cei mai vehemenți tineri oameni de afaceri premiați vineri seara, care s-a urcat pe scena și a pus punctul pe I, a fost Gabriel Ene, cel care administrează firma KLASS COATING SYSTEM SRL.
Discursul lui a fost aplaudat minute în șir de ceilalți oameni de afaceri prezenți la Gală.
”Mi-am făcut studiile în altă țară și m-am întors acasă! Am avut curajul să fac ceva în mediul privat și pot spune că anul acesta principalul meu competitor pe piața forței de muncă din România este statul român. Rușine statului român, care își permite să plătească salariile angajaților din banii noștri, bani pe care noi îi muncim ori de la 8 la 17.00, ori de la 6 la 22.00, noi care muncim și sâmbăta și duminica, care suportăm controale, care suportăm problemele tuturor, noi care producem valoare în Vâlcea! Sunt mulțumit că am primit acest premiu din partea unui om de afaceri pentru că numai dânsul poate să știe ce înseamnă să ne trezim de dimineață nu pentru că a sunat ceasul, ci pentru că am visat urât că s-a oprit o linie de producție.
Acum 30 de ani de zile nu existau afaceri private în România. Oamenii tind să uite acest lucru. Noi avem o fabrică care produce profile din PVC și suntem mândri că vindem aceste profile pe toate piețele din Europa. Suntem mândri de parcă am fi inventat acest bussines în România. Dar acum 30 de ani era o fabrică la Drăgășani, care era cea mai modernă din lume la vremea respectivă. Vă anunț cu părere de rău că acea fabrică este tăiată pe bucăți și vândută ca și teren viran, o fabrică care avea 20 de silozuri în care se aduceau direct cu cisternele pe calea ferată de la Oltchim, care iar nu produce nimic momentan, tot mulțumită statului român, care s-a predat în fața guvernelor europene. Revenind, această fabrică era la vremea respectivă cea mai modernă din Europa. Noi acum aducem tehnologie din Austria, când atunci se făcea tehnologie în România. La fel se întâmplă în toate sectoarele economiei românești.
Sper că viitoarea recesiune și criză care se anunță, nu ne va dărâma și sper ca după 30 de ani în care nu am câștigat decât dreptul de a cumpăra la liber Coca-Cola și de a nu avea drumuri, spitale etc., sper ca viitorul copiilor noștri să nu mai fie afectat în anii ce vor urma”, le-a spus Gabi Ene, întreprinzător privat din județul Vâlcea, celorlalți participanți la Topul Firmelor Vâlcene.
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...