PROIECT PILOT: Digitaliada, proiect de viitor pentru elevii din Roești

Proiectul ”Educația digitală – o necesitate a învățământului românesc modern” a fost inaugurat în data de 9 octombrie 2019, cu începere de la ora 13.00 la sediul școlii gimnaziale ”Ion C. Constantinescu” din satul Cueni, comuna Roești. La eveniment au participat prefectul de Vâlcea, Florian Marin, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, precum și reprezentanți ai IȘJ Vâlcea.
”Am participat la inaugurarea unui proiect pilot de educație digitală, în comuna Roești.
Proiectul ”Educația digitală- o necesitate a învățământului românesc modern” cuprinde dotarea unui laborator digital complet cu tablete pentru fiecare elev, laptop și proiector.
Proiectul are ca scop îmbunătăţirea performanţei şcolare la unele dintre cele mai dificile materii, matematică şi informatică.
Felicit conducerea Școalii Gimnaziale ” Ion C. Constantinescu ” din Roești pentru implicarea în procesul educațional, fiind singura școală din județul Vâlcea care a obținut un astfel de proiect.
În prezent, 50 de școli gimnaziale din mediul rural implementează la clasă predarea și evaluarea digitală, printre care și Roești”, arată președintele CJ Vâlcea, Constatin Rădulescu.

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.
Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...