Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


PROIECT PILOT: Digitaliada, proiect de viitor pentru elevii din Roești

Proiectul ”Educația digitală – o necesitate a învățământului românesc modern” a fost inaugurat în data de 9 octombrie 2019, cu începere de la ora 13.00 la sediul școlii gimnaziale ”Ion C. Constantinescu” din satul Cueni, comuna Roești. La eveniment au participat prefectul de Vâlcea, Florian Marin, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, precum și reprezentanți ai IȘJ Vâlcea.
”Am participat la inaugurarea unui proiect pilot de educație digitală, în comuna Roești.
Proiectul ”Educația digitală- o necesitate a învățământului românesc modern” cuprinde dotarea unui laborator digital complet cu tablete pentru fiecare elev, laptop și proiector.
Proiectul are ca scop îmbunătăţirea performanţei şcolare la unele dintre cele mai dificile materii, matematică şi informatică.
Felicit conducerea Școalii Gimnaziale ” Ion C. Constantinescu ” din Roești pentru implicarea în procesul educațional, fiind singura școală din județul Vâlcea care a obținut un astfel de proiect.
În prezent, 50 de școli gimnaziale din mediul rural implementează la clasă predarea și evaluarea digitală, printre care și Roești”, arată președintele CJ Vâlcea, Constatin Rădulescu.

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.
Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus