SOLUȚIE ÎN CRIZA de pe Platforma Chimică: Se dorește înființarea unei centrale noi pe gaze în cogenerare de înaltă eficienţă

26 Sep 2019
Astăzi, 26 septembrie 2019, am participat la sediul CET Govora Râmnicu Vâlcea la o discuţie productivă cu reprezentanţii Chimcomplex SA şi Oltchim, cu administratorul judiciar şi administratorul special, cu o echipă tehnică de la Consiliul Judeţean Vâlcea şi de la Chimcomplex SA în vederea rezolvării situaţiei de pe Platforma Oltchim, în special în ceea ce priveşte asigurarea termoficării oraşului şi asigurarea aburului industrial pentru agenţii economici de pe Platforma Oltchim.
La acest demers se va alatura si Primaria Ramnicu Valcea si in urma unei discutii avute cu domnul primar Mircia Gutau de luni specialistii municipiului se vor alatura echipei de proiect.
Am agreat cu toţii ca luni 30 septembrie să demarăm studiile de prefezabilitate şi de fezabilitate necesare în vederea înfiinţării unei companii de proiect, care să asigure înfiinţarea unei centrale noi pe gaze în cogenerare de înaltă eficienţă, o investiţie pe care o estimăm la 150 – 200 milioane euro şi care să securizeze, pentru următorii 25 – 30 de ani, problema termoficării municipiului Râmnicu Vâlcea şi asigurarea utilităţilor energetice, respectiv abur industrial şi energie electrică, pentru Oltchim, respectiv Chimcomplex SA şi, în măsura în care acţionariatul Ciech Soda va dori, şi pentru această unitate industrială.
Din punctul nostru de vedere uşa rămâne deschisă pentru USG - CIECH si îi aşteptăm chiar şi pe parcurs să se asocieze, tocmai în vederea dezvoltării armonioase a unui business integrat, aşa cum a fost gândit în urmă cu 50-60 de ani, Platforma Chimică Oltchim.
Sigur că mai sunt şi alte societăţi şi unităţi industriale interesate în preluarea de abur industrial şi se anunţă încă de pe acum un proiect de succes în paralel cu dezvoltarea unui parc industrial, pe care eu, ca Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, mi-l asum încă din acest mandat.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...