Elevii de la Școala Gimnazială ”Ion C. Constantinescu”învață Matematică și Informatică în laboratorul Digitaliada

Școala Gimnazială ”Ion C. Constantinescu”, Roești, este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada, și prima școală din județul Vâlcea care intră în programul Fundației Orange. Astfel, cei 62 de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.
Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Roești a fost dotat cu 19 tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.
„Felicitări școlii Ion C. Constantinescu pentru câștigarea concursului. Elevii din comuna Roești vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. Datorită programului Digitaliada al Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale” - Amalia Fodor, director Fundația Orange.
“Este evident faptul că tinerii din ziua de astăzi sunt fascinați de tot ceea ce ține de tehnologie și tocmai din acest motiv trebuie creat un echilibru între clasic și modern. Educația digitală dă contur conținuturilor abstracte, ajută la identificarea cu mai mare ușurință a sensului unei acțiuni didactice, sprijină la construirea unei motivații solide de învățare”, a declarat directorul școlii, Elena Stănișor, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.
Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.
Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma onlinewww.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada,care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...