ROMULUS BULACU: Legea Turismului, promovată de PSD, este inutilă și aberantă

12 Sep 2019
În urmă cu un an, senatorul liberal Romulus Bulacu s-a întâlnit cu reprezentanții din turismul vâlcean, la Călimănești și au schițat împreună câteva direcții pentru dezvoltarea acestui domeniu. Senatorul le-a promis că atunci când Legea Turismului va intra în dezbatere, va discuta din nou cu ei și va promova în Parlament amendamentele pe care operatorii de turism din Vâlcea le vor propune. Pentru că în această perioadă Legea a intrat pe Ordinea de zi a Comisiilor de la Senat, împreună cu Grigore Crăciunescu, președinte al Comisiei Județene pentru Economie, Mediu de Afaceri, Energie și Turism a PNL Vâlcea, Romulus Bulacu a organizat o dezbatere la care au participat mai mulți reprezentanți vâlceni, direct interesați de textul prezentei legi.

”Astfel că, ieri, împreună cu cei 25 de reprezentanți care desfășoară diverse servicii în turismul vâlcean, am dezbătut mai multe prevederi ale Legii. Problemele turismului sunt multiple și complexe - carențe majore în promovarea turistică a României, lipsa forței de muncă, educația și pregătirea profesională în domeniu, birocrația excesivă și, cu mici excepții, o slabă implicare a autorităților. Din păcate, nimic din tot ce am enumerat nu-și găsește o rezolvare prin Legea promovată de minister.
Legea Turismului trebuie să conțină principiile asumate de România prin convențiile internaționale, cadrul legal al desfășurării tuturor tipurilor de activități, precum și drepturile cetățenilor aflați în calitate de turiști. Mai mult, textul în sine nu este conectat la necesitățile pe care factorii implicați le au. Este păcat că Guvernul a ales să trateze superficial aceasta lege.
Ca o concluzie scurtă a acestei dezbateri, tot conceptul este inutil și aberant. Cu toate acestea, am colectat din partea celor prezenți câteva amendamente, pe care le voi propune spre îmbunătățire. În același timp, anunț pe această cale că PNL, prin președintele Subcomisiei pentru Turism, Laurențiu Bude, lucrează la o Lege a Turismului, bazată pe discuțiile pe care le desfășurăm în toată țara cu reprezentanții turismului și structurile asociative din domeniu”, susține senatorul liberal Romulus Bulacu.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...