Constantin Rădulescu caută soluții pentru Platforma Chimică: Nu am venit în fața dvs. să vă spun minciuni (VIDEO)

11 Sep 2019
Cea de-a treia zi de proteste s-a încheiat cu prezența a aproape 400 de sindicaliști în fața sediului Consiliului Județean Vâlcea. Oamenii protestează pentru păstrarea locurilor de muncă. În cazul în care nu se găsește o soluție viabilă, conducerea Cieh Soda România a anunțat că în data de 18 septembrie va începe să dea oameni afară.
La discuții cu protestatarii a ieșit președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care a stat de vorbă cu oamenii disperați că își vor pierde locurile de muncă.
”Suntem toți vâlceni aici. Oameni buni, eu vreau să vă spun că nu am coborât în fața dvs. pentru că încerc să vă liniștesc în mod artificial sau să vă spun vreo minciună pentru că eu sunt de partea dvs. De trei luni de zile, mă lupt să facem rost de cărbune și de gaz la preț bun. Este foarte simplu: pe mine nu mă interesează doar CET Govora și siguranța locurilor de muncă. Mă interesează și USG-ul și SNS-ul pentru că toți trăiți aici cu mine. Și atunci, chiar și ieri, am fost la trei ministere și urmăresc îndeaproape ce se întâmplă. Hârtiile acestea, documentele pe care le-am depus explică clar și succint: am cărbune și gaz pot să discut prețuri!
Trebuie să înțeleagă toată lumea că nu pot să vândă sub prețul pieței pentru că se duc la pușcărie… Lucrurile sunt foarte complicate, dar vă spun că mă bat în fiecare zi să rezolv problema. Nu vreau să se închidă USG-ul, nu vreau să se închidă Chimcomplexul. Am demarat discuțiile cu cei de la Chimcomplex pentru a face împreună o centrală pe gaz. Aceasta este soluția pentru că ne omoară acele certificate de emisii de CO2 pe care trebuie să le plătim cu bani cash pentru fiecare tonă de cărbune pe care o ardem.
Nu am venit în fața dvs. să vă spun gogoși și nu mi-e frică să vin în fața dvs. Nu sunt un golan, care să fie președinte al CJ și să vă mintă. Vă voi informa zilnic despre stadiul discuțiilor. Sunt băiat de maistru și de croitoreasă, am crescut cu cizmele de cauciuc pe hol. Prin urmare, vă rog să aveți răbdare, vineri mă duc din nou la București. Am fost asigurat de Complexul Energetic Oltenia că ne livrează în continuare cărbune…
Eu vreau să vă asigur că vă voi spune public fiecare demers pe care îl fac pentru salvarea platformei industriale chimice”, le-a spus președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu protestatarilor din fața instituției.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...