INEDIT: Teatru în autobuz la Râmnicu Vâlcea! Festivalul de teatru Versus va sparge tiparele

11 Sep 2019
Iubitorii de teatru din Râmnicu Vâlcea se pot bucura din toamnă, odată cu începerea noii stagiunii a Teatrului Anton Pann, de noi spectacole în care s-au investit zeci de ore de repetiții.
În decursul acestei vacanțe, la Teatrul Anton Pann dramaturgia românească și spectacolele pentru cei mici au avut prioritate. Patru premiere sunt aproape de finalizare, iar cei de aici se pregătesc pentru organizarea unui prim festival în care sunt incluse cele mai bune producții de teatru realizate în 2018, dedicate celebrării Centenarului, și nu numai. Versus- Showcase Centenar se va numi festivalul care se va desfășura la Teatrul Anton Pann, în perioada 18-25 septembrie.
„Festivalul se va întinde pe durata a şapte zile, iar intrarea va fi liberă la toate spectacolele. Acest festival de teatru este realizat cu sprijinul Uniter, Asociaţia ATARAXIA, preşedinte Mateea Marin, şi este finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Vor fi 16 spectacole realizate atât de teatre de stat, cât şi particulare, iar selecţia a fost făcută de regizorul Ştefan Iordănescu. Va fi o nebunie superbă şi este o strategie a noastră de atragere a publicului pentru a facilita accesul la actul cultural.
Vrem să spargem tiparele şi în acest sens ne-am gândit să jucăm o piesă de teatru chiar într-un autobuz ETA. Astfel, duminică 22 septembrie, începând cu orele 11.00, cei care îşi vor achiziţiona bilet de autobuz vor putea urmări şi piesa de teatru „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec. Avem mai multe surprize, nu vreau să le dezvălui acum pe toate, însă, vă mai spun că luni, 23 septembrie, se va juca o piesă de teatru, care a avut premiera la New York”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă directorul Teatrului Anton Pann, Octavian Costin.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...