Emoții și bucurie la început de an școlar la Școala Gimnazială Take Ionescu (VIDEO)

Emoții, flori, uniforme, lacrimi, forfotă, dar și râsete și povești din vacanță. Aceasta este atmosfera în prima zi de școală. În județul Vâlcea, mii de elevi și părinți au umplut, de dimineață, curțile școlilor pentru a întâmpina cum se cuvine primul sunet al clopoțelului.
Noul an școlar a adus la Școala Gimnazială Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea multă bucurie, atât din partea copiilor, care au avut posibilitatea de a se întâlni cu colegii pe care nu i-au mai văzut din vara, dar și pentru învățători și profesori. Cadrele didactice au început activitatea cu forțe proaspete, fiind convinse că anul acesta va fi încununat de multe realizări și premii.
Festivitatea de deschidere a inceput la ora 11, în prezența conducerii școlii, dar și a unor invitați speciali ai instituțiilor partenere: Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, ISJ Vâlcea, Poliția Municipiului Rm. Vâlcea.


Mircia Gutău: Toți elevii de la Școala cu Ceas vor învăța de dimineața!


Primarul Mircia Gutău, prezent la festivitatea de deschidere, le-a adus elevilor de la Școala cu Ceas și o veste extraordinară. Grație eforturilor conjugate ale doamnei director Florina Soare și a primarului Mircia Gutău, toți cei 1.200 de elevi ai școlii vor învăța doar de dimineață.
”Este o mare onoare să fiu prezent la deschiderea anului școlar la această școală de referință pentru municipiul Râmnicu Vâlcea. Sunt foarte mândru pentru că școlile din municipiu arată impecabil. Vreau să să spun că la dvs. La școală am promis anul trecut că voi reda în adminsitrare Școlii Take Ionescu grădinița de vizavi, am modernizat-o de la A la Z, arată impecabil și astăzi elevii din clasa zero își desfășoară acolo activitatea astfel încât clasele care învățau după amiază să-și țină cursurile dimineața.
În luna următoare, vom trece la modernizarea terenului de sport, care acum arată rău și vreau să vă mai spun că am făcut demersuri și am și obținut terenul din spate pentru a putea mări curtea școlii pentru că sunteți foarte muți și aveți nevoie. Mult succes la învățătură”, le-a transmis primarul Mircia Gutău elevilor.

Directorul Școlii Gimnaziale Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea, prof. Florina Soare, i-a întâmpinat pe elevi cu zâmbetul pe buze în prima zi de școală, dar și cu un discurs încurajator și mobilizator. Iată discursul doamnei director Florina Soare, la începerea anului școlar:

”In numele conducerii,va urez “Bine ati venit !”.Astăzi este prima zi din noul an şcolar, o zi importantă pentru noi, deoarece în aceste clipe copiii au prioritate.
Chiar dacă vacanţa niciodată nu e suficientă, aşteptăm cu nerăbdare aceasta zi,devenita o sarbatoare a toamnei. Emotiile se citesc pe chipurile tuturor,iar in ghiozdane,pe langa rechizite si manual, copiii poarta speranta parintilor de a dobandi noi cunostinte,dar mai ales de a fi cei mai buni.
Cu totii ne dorim ca acest an sa fie mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credinţă şi speranţă într-o lume mai bună. Fiecare an şcolar aduce cu sine momente de neuitat. Astfel, bobocii claselor pregatitoare asteapta cu nerabdare sa patrunda in lumea literelor,sa cunoasca dascalii care le vor calauzii pasii in urmatorii ani,in timp ce colegii lor din clasele a VIIIa se gandesc la examenul de EN,examen la care sunt sigura ca vor avea rezultate ce-i vor plasa pe un loc fruntas la nivelul judetului.
Ca la fiecare început de an şcolar, oamenii şcolii noastre vă întâmpină nu numai cu sălile de curs şi manualele pregătite, dar şi cu suflete deschise şi cu urări de bine, atât pentru elevii şi preşcolarii care ne calcă pentru prima dată pragul şcolii şi grădiniţei, dar în aceeaşi măsură şi pentru cei ce revin.
Pentru instituţia noastră , anul şcolar 2019-2020, debutează cu baza materială corespunzătoare cerinţelor unui învăţământ de calitate. Avem o şcoală modernă, primitoare, curată, dotată cu tehnologie moderna în domeniul educaţional. Toate acestea se datorează implicării autorităţilor locale care au înţeles că, atunci când se investeşte în copii, se investeşte în viitor.

Dragi elevi,
Ne-am dori să consideraţi Scoala Gimnaziala “Take Ionescu” drept a doua voastră casă şi ca urmare, să-i respectaţi pe oamenii ei,, s-o îngrijiţi şi s-o remodelaţi după imaginaţia şi personalitatea voastră. Ne-am dori ca la finalul şcolarizării voastre în această instituţie, fiecare dintre voi să puteţi pleca înarmaţi cu un bagaj de cunoştinţe bun, cu amintiri frumoase, relaţii de prietenie pentru o viaţă, cu repere morale solide pentru viitor. Să aveţi convingerea că şcoala vă pregăteşte pentru viaţă, punând în valoare întregul vostru potenţial intelectual şi afectiv.
Ne-am dori să trataţi şcoala ca pe un drept şi nu ca o obligaţie. Prin urmare, implicaţi-vă aşa cum aţi făcut şi în anul precedent, în problemele şcolii, căutaţi să fiţi utili celor din jur şi responsabili în tot ceea ce faceţi. Doar prin educaţie veţi putea fi proprii voştri stăpâni şi veţi putea face alegerile potrivite pe mai departe in viaţa personală

Dragi părinţi,
Vă multumim ca ati ales pt copiii dumneavoastra aceasta scoala si va rog să conştientizaţi că aici primesc o educaţie de cea mai bună calitate. Aici ei învaţă să socializeze să descopere lumea din jurul lor şi tot acum se dobândesc calităţi care vor dăinui în timp precum: cinstea, hărnicia, onoarea, bunătatea…..
Dorim ca şi de acum încolo colaborarea d-voastră cu şcoala să fie bună şi chiar mai bună decât în anii precedenţi, să vă implicaţi cu toată dăruirea în activităţile pe care le desfăşurăm cu şi pentru copiii d-voastră.
Adresez urări de succes tuturor elevilor şi în mod deosebit elevilor din clasa a VIII-a pe care îi aşteaptă un an greu, la sfârşitul căruia vor avea de susţinut un examen. Sperăm ca şi voi veţi repeta reuşita generaţiei precedente şi veţi obţine rezultate deosebite. Noi, dascălii voştri, suntem pregătiţi să vă ajutăm şi să vă punem la dispoziţie priceperea, cunoştinţele şi timpul nostru pentru a vă ajuta să reuşiţi. Pentru noi fiecare elev reprezintă o personalitate în devenire a cărei evoluţie o monitorizăm în permanenţă. Poate că unii dintre voi veţi reveni cândva, peste ani, în comunitatea noastră ca nişte specialişti de valoare. Ce răsplată mai bună putem avea, noi, ca dascăli decât să vă vedem pe voi, elevii şi copiii noştri, oameni realizaţi!?

Dragii mei colegi,
Vă mulţumesc pentru dăruirea d-voastră, pentru profesionalismul de care daţi dovadă an de an şi vă urez sănătate şi putere de muncă. Datoria d-voastră de dascali este să oferiţi copiilor exemple pozitive, să găsiţi programe speciale pentru a-i determina pe elevi să înveţe şi să înţeleagă care este rolul şcolii. Nimic nu poate înlocui ceea ce face un dascăl cu clasa de elevi în care intră. Acolo este succesul şcolii, în asta stă performanţa şcolii.
Împreună cu colegii mei, cadre didactice sau personal auxiliar ne-am străduit să tindem spre o şcoală cu personalitate, spre un loc unde toată lumea să se simtă bine si în siguranţă. Este o muncă în echipă care a dat rezultate, pentru ca ”nu zidurile unei şcolii contează, ci spiritul ce domneşte in ea”.
Gândurile mele bune, încărcate de încredere şi dorinţa de a conlucra mai bine în acest an şcolar care tocmai se deschide azi, se îndreaptă către comunitatea locală, beneficiarul indirect al educaţiei. Faptul că suntem prezenţi aici, la acest eveniment demonstrează că toate instituţiile judeţului nostru acordă o deosebită atenţie educaţiei şi înţelegem rolul ei în societate. De aceea, afirm cu încredere, că reuşita reformei .
In educaţie, presupune implicarea reală a comunităţii locale, cea care deja contribuie în bună măsură la susţinerea materială a procesului educaţional. Toţi trebuie să punem umărul şi sufletul pentru ca instituţia noastră să fie aşa cum ne-o dorim. În încheiere, vă urez tuturor un an şcolar frumos, cu rezultate cât mai bune de care să ne bucurăm cu toţii. Tuturor elevilor le doresc, în noul an, mult succes, sănătate şi spor la învăţătură. Fie ca noul an şcolar să însemne atât pentru personalul didactic,didactic auxiliar şi nedidactic, cât şi pentru copii şi părinţi, bucurii, satisfacţii, împliniri, putere de muncă şi multă sănătate!”, a susținut Florina Soare.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...