Ion Bușagă, fostul primar de la Berislăvești REVINE ÎN FUNCȚIE

05 Sep 2019
Primarul localităţii Berislăveşti, Ion Buşagă nu mai aşteptă recursul, în ceea ce priveşte suspendarea ordinului de prefect prin care pierdea funcţia. Decizia pe care primarul a prezentat-o la Prefectură este definitivă, indiferent de rezultatul recursului și a venit la puțin timp după ce prefectul Florian Marin dădea explicații în acest sens.
”Într-adevăr pe certificatul de grefă de la Judecătorie a rezultat fapștul că s-a suspendat ordinul de prefect anterior, cel care constata încetarea mandatului domnului primar. Trebuie să ne comunice oficial Judecătoria, iar mai apoi este un termen de recurs la tribunal”, a declarat prefectul Florian Marin.
În data de 12 martie 2019, Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României au decis să suspende decizia penală nr. 898/A, din 22 octombrie 2018, prin care primarul din Berislăvești, Ion Bușagă, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Această sentință a adus pe loc pierderea mandatului de primar al comunei Berislăvești în fruntea căreia se afla de câteva mandate.Numai că, Ion Bușagă a reușit să obțină suspendarea ordinului de prefect prin care pierdea funcția.
Prin urmare, va fi o perioadă de câteva zile până când va fi comunicat de către judecătorie rezultatul care va deveni practic oficial. După care, urmează termenul de recurs, ca mai apoi, cu certificatul de la tribunal, Ion Buşagă va merge la primărie, se va prezenta la secretar şi îşi va relua mandatul de primar.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...