Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


EXPLOZIE urmată de incendiu la SARCOM, societate de preparare lacuri şi vopsele din Vâlcea / Incendiul a fost stins după 4 ore, dar sunt scurgeri de materiale inflamabile

Incendiul izbucnit la fabrica unei societăți de preparare lacuri și vopsele din județul Vâlcea a fost stins după patru ore. Există însă pericol mare de reaprindere și scurgeri de substanțe inflamabile.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea au anunțat că pompierii au reușit să lichideze incendiul în jurul orei 18.00. Pompierii rămân însă la fața locului din cauza pericolului mare de reaprindere.

„Există scurgeri de substanţe inflamabile din rezervoarele cu toluen”

”Incendiul este lichidat, dar exista riscul reaprinderii substanțelor depozitate (se mai scurge combustibil dintr-un rezervor). Rămân în supraveghere 2 ASAS. Forțe și mijloace participante: 19 autospeciale (10 ASAS din care 2 de la ISU Argeș, 2 autoplatforme de lucru la înălțime, 1 autospecială transport substanțe, 1 ambulanță SMURD , 1 autospecială CBRN, 1 AMOP Touareg, 2 Aserv Duster, 1 VW Transporter) și 62 de cadre militare (4 ofițeri, 1 MM, 57 subofițeri).
Nu s-au înregistrat victime și nici intoxicați ca urmare a fumului (in acest sens încă se verifică localitățile limitrofe; populația a fost avertizată prin sistemul RO-Alert). Au ars aproximativ 168 de tone de lichide inflamabile industriale (white spirit, toluen, acetonă, acetat de vinil, acetat de butil, butanol, diluanți etc) depozitate pe o suprafață de aproximativ 600 mp (depozit închis) acoperit cu tablă, s-au degradat pereții din zidărie pe o suprafață de aproximativ 150 mp și acoperișul metalic in suprafață de aproximativ 600 mp.
A fost salvată fabrica ( halele de producție și depozitare), aprox. 90% din societate. Cauza probabilă electricitate statică, împrejurarea determinantă scântei electrostatice”, anunță reprezentanții ISU Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella