EXPLOZIE urmată de incendiu la SARCOM, societate de preparare lacuri şi vopsele din Vâlcea / Incendiul a fost stins după 4 ore, dar sunt scurgeri de materiale inflamabile

Incendiul izbucnit la fabrica unei societăți de preparare lacuri și vopsele din județul Vâlcea a fost stins după patru ore. Există însă pericol mare de reaprindere și scurgeri de substanțe inflamabile.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea au anunțat că pompierii au reușit să lichideze incendiul în jurul orei 18.00. Pompierii rămân însă la fața locului din cauza pericolului mare de reaprindere.

„Există scurgeri de substanţe inflamabile din rezervoarele cu toluen”

”Incendiul este lichidat, dar exista riscul reaprinderii substanțelor depozitate (se mai scurge combustibil dintr-un rezervor). Rămân în supraveghere 2 ASAS. Forțe și mijloace participante: 19 autospeciale (10 ASAS din care 2 de la ISU Argeș, 2 autoplatforme de lucru la înălțime, 1 autospecială transport substanțe, 1 ambulanță SMURD , 1 autospecială CBRN, 1 AMOP Touareg, 2 Aserv Duster, 1 VW Transporter) și 62 de cadre militare (4 ofițeri, 1 MM, 57 subofițeri).
Nu s-au înregistrat victime și nici intoxicați ca urmare a fumului (in acest sens încă se verifică localitățile limitrofe; populația a fost avertizată prin sistemul RO-Alert). Au ars aproximativ 168 de tone de lichide inflamabile industriale (white spirit, toluen, acetonă, acetat de vinil, acetat de butil, butanol, diluanți etc) depozitate pe o suprafață de aproximativ 600 mp (depozit închis) acoperit cu tablă, s-au degradat pereții din zidărie pe o suprafață de aproximativ 150 mp și acoperișul metalic in suprafață de aproximativ 600 mp.
A fost salvată fabrica ( halele de producție și depozitare), aprox. 90% din societate. Cauza probabilă electricitate statică, împrejurarea determinantă scântei electrostatice”, anunță reprezentanții ISU Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...