Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


ȘOCANT! Firma Matdan face transport de persoane cu şoferi beți şi microbuze burduşite

22 Aug 2019
În numai o săptămână, angajaţii Serviciului de Poliţie Rutieră Vâlcea au depistat în trafic, pe două trasee diferite de pe raza judeţului Vâlcea, doi şoferi de la firma de transport persoane Matdan, a controversatului om de afaceri argeşean Daniel Matei, aproape de comă alcoolică. Primul a fost depistat pe traseul Râmnicu Vâlcea - Galicea, mai exact pe raza comunei Budeşti, la ora 6.50, cu o alcoolemie de 1,22 la mie în etilotest.
După numai 6 zile, pe traseul Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea, chiar călătorii aflaţi în microbuz, au apelat serviciul de urgenţă 112, solicitând intervenţia oamenilor legii, întrucât şoferul părea băut. Echipajul prezent la faţa locului a constatat că şoferul Alexandru Cocoş avea o alcoolemie de 1,3 la mie în aerul respirat. De reţinut că acest şofer abia ce fusese reabilitat după ce rămăsese fără permis în Franţa pentru aceeaşi problem. Din acest motiv, era chiar urmărit de către oamenii legii şi toţi patronii de firme de transport cunoşteau acest aspect, refuzând să îl mai angajeze.
Însă, la firma Matdan condiţiile de angajare sunt foarte simple: atâta timp cât un şofer posedă permis de conducere adecvat categoriei de maşină, atestat profesional şi aviz psihologic, este suficient pentru a fi angajat. Nimeni nu verifică restul aspectelor care ar fi de natură a pune în pericol integritatea şi viaţa călătorilor. De vreme ce era filat de poliţişti, chiar în a doua zi după ce a fost reangajat la firma Matdan, dar şi cu aportul călătorilor, acesta a fost prins.
Cât despre starea microbuzelor, noi am tot scris şi cerem organelor abilitate controale ample mai ales pe traseul Râmnicu Vâlcea – Galicea, deoarece din cauza condiţiilor dificile de drum, pentru a-şi proteja microbuzele aflate într-o stare mai bună, patronul de la Matdan foloseşte maşini precum microbuzul cu numărul VL 16 AZY, căruia i s-a reţinut deja certificatul de înmatriculare sau VL 39 AZY, microbuze cu grave defecţiuni la sistemul de frânare, cu anvelope aflate într-un stadiu alarmant de degradare, cu discuri sparte, cu prezoane şi uşi rupte etc.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella