Senatorul Bulacu solicită explicații despre retragerea programului ”Merg la școală”

21 Aug 2019
Programul „Merg la școală” prin care urmau a fi alocați 250 de lei sub formă de vouchere pentru rechizite, cărți și echipament sportiv elevilor a fost retras din dezbaterea publică și ulterior amânat pentru o dată viitoare imprecisă. Proiectul a fost retras de pe site-ul ministerului fără să exite vreun anunț sau vreo explicație publică. Programul ar fi costat statul 593 de milioane de lei. Cel care a luat decizia să taie banii ministerului Educației pentru acest program este ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.
Acest proiect prevedea ca cei 250 lei pe care urma să îi primească fiecare elev să fie împărțiți în 5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei, potrivit regulilor din normele metodologice ale proiectului. Aceste tichete ar fi fost acordate tuturor elevilor din sistemul de învățământ de stat, din ciclurile primar, gimnazial, liceal și profesional. Condiția pe care trebuia să o îndeplinească elevii, pentru a primi aceste tichete era frecventarea cursurilor.

”Mai este foarte puțin până la începerea școlii. Sunt foarte curios dacă doamna Viorica Dăncilă sau domnul Teodorovici au o explicație publică pentru retragerea acestui proiect. Programul ”Merg la școală” fusese anunțat încă din 12 februarie, de la aprobarea în Parlament a bugetului Educației și a fost întâmpinat cu entuziasm de elevi și părinți deopotrivă. Explicațiile doamnei premier cum că ar fi renunțat la program la cererea părinților sunt puerile și neadevărate. Guvernul PSD una spune și alta face, iar faptul că își bate în continuare joc de Educație este trist”, a declarat senatorul Romulus Bulacu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...