BILANȚ TRAGIC: - 28 de morţi şi 490 de răniţi în urma accidentelor de circulație din ultimele 7 luni în Vâlcea

Pe şoselele din Vâlcea au fost înregistrate anul acesta 371 de accidente rutiere grave, în urma cărora 28 de persoane au murit şi alte 490 au fost rănite, printre principalele cauze ale producerii acestora fiind viteza şi faptul că nu a fost păstrată distanţa între autovehicule, se arată într-un bilanţ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălin Udrea, a precizat că numărul accidentelor este în creştere faţă de anii anteriori, pentru prevenirea unor astfel de evenimente poliţiştii urmând să desfăşoare în perioada următoare o serie de acţiuni pe toate drumurile din judeţ.

"Poliţiştii rutieri au în vizor asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc pe toate categoriile de drumuri, asigurarea unei fluenţe corespunzătoare a traficului rutier, combaterea nerespectării regimului de viteză, acordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept şi pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public, respectarea normelor rutiere de către biciclişti şi pietoni, combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi nerespectării regulilor de circulaţie privind depăşirea. Analizele privind riscul rutier efectuate de Poliţia Rutieră Vâlcea au arătat faptul că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere sunt abaterile săvârşite de biciclişti, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi nerespectarea distanţei între vehicule", a anunţat reprezentantul IPJ Vâlcea.

Cele mai multe dintre accidentele produse anul acesta în Vâlcea au avut loc pe DN 7 - Valea Oltului, ultimul fiind înregistrat luni, la Călimăneşti, când trei persoane au fost rănite după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tir şi aruncată într-un şanţ de pe marginea drumului.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...