RÂSU’ – PLÂNSU’: Buican se oferă să-i dea meditații gratis președintelui CJ Vâlcea

07 Aug 2019
Prin intermediul unui comunicat de presă, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, se arată încântat de decizia președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu de a investi suta de mii de euro, destinată achiziționării unor piese de mobilier și a unei mochete în proiecte mult mai importante pentru județul Vâlcea. În mărinimia sa, șeful PNL Vâlcea se oferă să-l mediteze gratis pe Rădulescu în materie de management administrativ.
”Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, anunță public că dacă cele 5 măsuri propuse public vor fi însușite de către domnul Constantin Rădulescu și transpuse, de urgență în hotărâri de CJ Vâlcea, va renunța la apelativul ”președinte cu școala la barieră” adresat domnului Rădulescu și va continua sa-l mediteze gratis în materie de management administrativ, în vederea dezvoltării durabile a județului Vâlcea. În caz contrar, domnul Constantin Rădulescu va dovedi, pentru a câta oară în doar 3 ani, că funcția pe care vremelnic o ocupă este ”o pălărie prea mare” pentru capacitățile sale intelectuale și că nu îl interesează binele vâlcenilor, ci doar ”binele membrilor PSD”, arată deputatul Cristian Buican.

Constantin Rădulescu cedează presiunii PNL

Ca urmare a presiunii publice pe care președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a făcut-o pentru renunțarea la achiziționarea de către Consiliul Județean Vâlcea a unor piese de mobilier și a unei mochete în valoare de 100.000 de euro (http://saptamana.net/mobi/articol/15073-pe-ce-ar-trebui-sa-cheltuiasca-cj-valcea-100-000-de-euro-mobilier-si-mocheta-pentru-biroul-presedintelui-sau-asigurarea-toaletelor-moderne-elevilor-valceni), domnul Constantin Rădulescu a anunțat că renunță la această cheltuială inutilă și că acești bani vor fi folosiți la alte proiecte mai importante pentru județ (http://saptamana.net/articol/15294-presedintele-constantin-radulescu-renunta-la-amenajarea-sediului-consiliului-judetean-valcea).

Măsuri din partea lui Buican


Având în vedere acest anunț, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că această decizie reprezintă primul semn de normalitate pe care domnul Constantin Rădulescu îl face în cei peste 3 ani de când conduce CJ Vâlcea. Pe principiul ”mai bine mai târziu decât niciodată”, președintele CJ Vâlcea dovedește că meditațiile publice gratuite pe care deputatul Cristian Buican i le dă de peste 3 ani în materie de management administrativ sunt bune și începe să le pună în practică. Pe cale de consecință, președintele PNL Vâlcea îi propune domnului Constantin Rădulescu o serie de 5 măsuri pe care CJ Vâlcea ar trebui să le transpună de urgență în hotărâri de Consiliu Județean:
1. Stoparea angajărilor politice la instituțiile și companiile din subordinea CJ Vâlcea. În ultimii 3 ani, instituțiile din subordinea CJ au fost împânzite de către ”lipitorii de afișe ai PSD”. Acest fapt afectează activitatea acestor instituții și scade calitatea serviciilor publice oferite de aceste instituții și companii vâlcenilor. Cele mai elocvente exemple sunt Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și CET Govora, acolo unde angajările s-au făcut exclusiv pe criterii politice, iar rezultatele proaste le simt vâlcenii, aproape zilnic: la Spitalul Județean serviciile medicale sunt la cel mai scăzut nivel și CET Govora este în pragul falimentului!
2. Adoptarea, de urgență, a unei hotărâri de CJ prin care să fie asigurate fonduri unităților de învățământ din Vâlcea care nu au încă toalete conforme. În județul Vâlcea încă mai există 6 unități de învățământ ce au toaletă în fundul curții și nici nu sunt incluse în vreun program european, guvernamental, județean sau local de modernizare. Este inacceptabil ca în anul 2019 să existe şcoli şi grădiniţe cu toalete în fundul curţii. De aceea, este obligatoriu ca toate autorităţile să se concentreze pe această problemă, astfel încât în anul şcolar ce începe în septembrie să nu mai existe nicio unitate de învăţământ din judeţul Vâlcea cu toalete neconforme.
3. Adoptarea unei hotărâri de CJ prin care fondurile publice repartizate de CJ localităților să fie făcută pe baza unor criterii obiective, transparente şi predictibile. Analiza repartiţiei fondurilor publice de la Consiliul Judeţean Vâlcea spre UAT-uri în perioada 2008-2018 (http://valceainfo.ro/2018/02/26/cristian-buican-propune-majoritatii-din-cj-valcea-un-acord-politic-pentru-repartizarea-fondurilor-pe-criterii-obiective/) ne arată că indiferent de majoritatea politică ce a condus acest judeţ în ultimii 10 ani, distribuţia fondurilor publice a avut un important caracter politic. Acest fenomen este unul profund nociv și trebuie să înceteze.
4. Realizarea unui Master Plan județean privind drumurile județene cu valabilitate de minimum 10 ani (program multi-anual de investiții, asumat de toate partidele, pe o perioadă de 10 ani, pe criterii obiective, cu date științifice). Realizarea unui master plan pentru infrastructura rutieră județeană (drumuri și poduri) reprezintă singura posibilitate de dezvoltare corectă şi transparentă a judeţului Vâlcea. Un astfel de document ar asigura un cadru propice dezvoltării durabile şi ar da un semnal puternic de stabilitate şi transparenţă investitorilor, care ar cunoaşte priorităţile judeţene în materie de infrastructură rutieră pe următorii 10 ani. În județul Vâlcea, pe drumurile administrate de Consiliul Județean, sunt 285 de poduri, podețe, viaducte și tuneluri. Dintre acestea, 46 sunt avariate și au nevoie de reparații capitale, urgente (aproximativ 16% din totatul podurilor de pe drumurile județene din Vâlcea). Pe oricare dintre cele 46 de găuri negre administrate de CJ se poate întâmpla oricând o tragedie. După 1990, din cele 285 de poduri, au fost construite 29 și au fost consolidate doar 8. De asemenea, în materie de reabilitare drumuri județene, prioritatea CJ Vâlcea trebuie să fie asigurarea finanțării pentru DN 7 D (preluare + modernizare integrală) și DJ 605 A, cele mai proaste drumuri din județul Vâlcea (unul este de pământ, iar celălalt arată ca după bombardament).
5. Urgentarea implementării proiectului Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Vâlcea (SMID). Din anul 2017, județul Vâlcea se confruntă cu o criză acută a gunoaielor. Fie că vorbim de lipsa unei gropi de gunoi conforme, fie că vorbim de creșterea prețului plătit de populație pentru ridicarea gunoiului sau de lipsa de interes a autorităților privind rezolvarea acestei probleme, județul Vâlcea se află, din cauza incompetenței reprezentanților PSD, sub zodia nefastă a gunoaielor. Acest aspect trebuie remediat urgent, cu atât mai mult cu cât nu se întrevede finalizarea integrală a infrastructurii SMID în următorii 2-3 ani.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...