Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Viorica Dăncilă, de Ziua Imnului: Atitudinea românească în fața istoriei trebuie încurajată și cultivată

Viorica Dăncilă a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Imnului Național, afirmând că dragostea generației viitoare pentru simbolurile naționale ale României trebuie întărită.Premierul a adăugat că dimensiunea fundamentală a atitudinii românești în fața istoriei trebuie încurajată și cultivată.
„Astăzi (luni-n.r) este ziua dedicată Imnului Național al României, expresie a conștiinței naționale care se afirma în zilele revoluției pașoptiste, căreia România de astăzi îi datorează un pas major pe drumul spre independență, unitate și garantare a libertăților cetățenești. În cele mai înălțătoare momente ale devenirii națiunii române, de la Războiul de Independență până la Revoluția din 1989, -Deșteaptă-te române- a fost intonat spontan și a răsunat din mii de piepturi, întărind coeziunea poporului român în aspirațiile sale legate de identitate și libertate”, transmite Viorica Dăncilă, într-un comunicat de presă.
Premierul a adăugat că dragostea generațiilor viitoare pentru simbolurile naționale ale României trebuie întărită.
„Astăzi, intonarea Imnului Național al României în cadrul ceremoniilor și evenimentelor oficiale arată tuturor că națiunea română este una puternică, liberă și demnă. Îi salut și îi felicit, cu acest prilej, pe toți cei care cinstesc Ziua Imnului Național al României. Respectul pentru trecutul eroic este o dimensiune fundamentală a atitudinii românești în fața istoriei, care trebuie încurajată și cultivată, astfel încât conștiința națională să rămână vie în sufletul tuturor celor care simt și trăiesc românește. Să întărim dragostea generațiilor viitoare pentru simblourile naționale ale României! La mulţi ani!”, mai transmite Dăncilă.
Ziua Imnului național al României e sărbătorită pe 29 iulie, din 1998. De-a lungul timpului nu mai puțin de 6 piese au îndeplinit oficial acest rol simbolic, una dintre ele reprezentând statul pentru mai bine de șase decenii.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella