Viorica Dăncilă, de Ziua Imnului: Atitudinea românească în fața istoriei trebuie încurajată și cultivată

Viorica Dăncilă a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Imnului Național, afirmând că dragostea generației viitoare pentru simbolurile naționale ale României trebuie întărită.Premierul a adăugat că dimensiunea fundamentală a atitudinii românești în fața istoriei trebuie încurajată și cultivată.
„Astăzi (luni-n.r) este ziua dedicată Imnului Național al României, expresie a conștiinței naționale care se afirma în zilele revoluției pașoptiste, căreia România de astăzi îi datorează un pas major pe drumul spre independență, unitate și garantare a libertăților cetățenești. În cele mai înălțătoare momente ale devenirii națiunii române, de la Războiul de Independență până la Revoluția din 1989, -Deșteaptă-te române- a fost intonat spontan și a răsunat din mii de piepturi, întărind coeziunea poporului român în aspirațiile sale legate de identitate și libertate”, transmite Viorica Dăncilă, într-un comunicat de presă.
Premierul a adăugat că dragostea generațiilor viitoare pentru simbolurile naționale ale României trebuie întărită.
„Astăzi, intonarea Imnului Național al României în cadrul ceremoniilor și evenimentelor oficiale arată tuturor că națiunea română este una puternică, liberă și demnă. Îi salut și îi felicit, cu acest prilej, pe toți cei care cinstesc Ziua Imnului Național al României. Respectul pentru trecutul eroic este o dimensiune fundamentală a atitudinii românești în fața istoriei, care trebuie încurajată și cultivată, astfel încât conștiința națională să rămână vie în sufletul tuturor celor care simt și trăiesc românește. Să întărim dragostea generațiilor viitoare pentru simblourile naționale ale României! La mulţi ani!”, mai transmite Dăncilă.
Ziua Imnului național al României e sărbătorită pe 29 iulie, din 1998. De-a lungul timpului nu mai puțin de 6 piese au îndeplinit oficial acest rol simbolic, una dintre ele reprezentând statul pentru mai bine de șase decenii.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...