A MURIT prof. dr. Ioan Ștefănescu, fostul director al ICSI Vâlcea!

Cercetarea românească a pierdut o mare valoare, profesor doctor Ioan Stefanescu. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Acesta s-a stins din viață joi, 25 iulie 2019, in urma unei îndelungi suferințe. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 27 iulie 2019.
Ioan Stefanescu a fost cercetator la Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice – I.C.S.I. Ramnicu Valcea, fiind specialist in sisteme si instalatii criogenice si de separari izotopice pentru energetica nucleara, expertizari asupra instalatiilor de obtinere a apei grele, managementul de siguranta a sistemelor si apa saracita in deuteriu – efecte biologice.
Ioan Stefanescu este deținătorul a 22 de brevete de inventii si a 22 medalii de aur la Saloanele Internationale de Inventica si este autorul a 138 de lucrari stiintifice, cinci carti si 20 de lucrari publicate in volumele unor congrese si conferinte internationale. In 1981, Ioan Stefanescu a primit Premiul Academiei Romane pentru Fizica „Dragomir Hurmuzescu”, in 2000, Premiul „Ionel Purica” si Ordinul National Pentru Merit in Grad de Cavaler. Ioan Stefanescu a fost membru in numeroase asociatii stiintifice nationale si internationale, in societati profesionale si este Cetatean de Onoare al municipiului Ramnicu Valcea.
Ioan Stefanescu a indeplinit, cu onoare și responsabiliate, pana la sfarsitul anului 2016 functia de director al ICSI Valcea.
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...