Festivalul Open Air Blues Brezoi a pus Vâlcea pe harta internațională a muzicii de calitate

24 Iul 2019
Festivalul Open Air Blues Brezoi a pus Vâlcea pe harta internațională a muzicii de calitate foto facebook
• La Brezoi nu au răsunat manele stilizate

A treia ediţie a Open Air Blues Festival de la Brezoi – Vâlcea s-a dovedit a fi incendiară, iar numărul turiştilor aflaţi la Brezoi l-a depăşit pe cel al localnicilor, spre marea satisfacţie a primarului Robert Schell, dar şi a organizatorilor festivalului.
Numit şi „Woodstock-ul României” de către iubitorii genurilor de muzică blues şi jazz, festivalul a debutat în forţă, oferind, timp de 4 zile, peste 30 dintre cele mai bune performance-uri de blues, blues-rock, jazz, fusion şi funk, dar şi şedinţe de jam session.

Voci legendare la Brezoi

Beth Hart, una dintre cele mai bune voci feminine din muzica blues, a concertat ȋn premieră la Open Air Blues Festival în data de 18 iulie 2019, ȋn prima zi a evenimentului. Beth a concertat alături de trupa sa, din care fac parte Jon Nichols (chitară), Bob Marinelli (bass) & Bill Ransom (tobe).
Despre vocea artistei americane Beth Hart se spune că “oprește timpul în loc”, fiind “obligatoriu de ascultat live măcar o dată în viață”. Hart consideră că nu există act artistic fără demoni și agonie.
Sexy şi cu o voce vibrantă, artista ȋn vârstă de 46 de ani a fost decoperită de managerul şi viitorul ei prieten apropiat David Wolff ȋn timp ce cȃnta pe străzile din LA. Producători muzicali şi artişti mari au decis să lucreze cu Beth Hart de la prima audiţie a vocii ei, ajungȃnd astfel să concerteze ȋn toată lumea alături de legende ale muzicii blues şi rock mondiale precum Joe Bonamassa, Jeff Beck şi Slash.

Mai mulți turiști decât localnici la Brezoi

Timp de patru zile şi patru nopţi pe scena din parcul central al oraşului, special amenajat pentru concert, au urcat nume grele din muzică cum ar fi ANA Popovic, Oscar Benton, EB Davis & The Superband sau Jonathon Boogie Long.
Însă, de departe, Open Air Blues Festival Brezoi s-a dovedit a fi mai mult decât o serie de concerte cu artiști de blues. Pentru miile de turişti care s-au aventurat la Brezoi şi care au avut ocazia să asculte cele mai bune performance-uri de blues, blues-rock, jazz, fusion și funk, Open Air Blues Festival a reprezentat şi o mini-vacanţă în munţii din nordul judeţului, într-o zonă de o frumuseţe care îţi taie respiraţia.
Primarul Robert Schell şi angajaţii de la Primăria oraşului Brezoi s-au ocupat remarcabil de organizarea festivalului, mai ales pentru că au reuşit să pună la dispoziţie o zonă de campare pentru corturi și rulote pentru melomanii prezenţi la Brezoi.
“A trebuit să-i facem respiraţie gură la gura oraşului ca să-l scoatem la lumină. Am reuşit să dezvoltam latura turistică a zonei.”, susţine, mândru, primarul Robert Schell.
”În Brezoi sunt 7000 de locuitori şi 7000 de turişti, probabil la anul vor fi mai mulţi turişti decât locuitori. Într-adevăr, anul acesta am reuşit să aducem mari voci la Brezoi. Cred că am creat un fenomen”, spune Mihai Razvan Mugescu, directorul artistic al festivalului.
Anul acesta, festivalul a atras și sponsori importanți, printre care amintim: Administrația Fondului Cultural Național, Consiliul Județean Vâlcea, Carrefour, Bergenbier, Europa FM, Diana, Nurvil, Pepsi, Total NSA, Corom, Vincon România, Metronom și mulți alții.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...