Angajații Oltchim vor trece printr-o reconversie profesională

17 Apr 2013

 oltchim-protest-3-copy " Consider că disponibilizarea nu este un scop în sine, ci este un efect. Și efectul va fi la finalizarea procesului de restructurare" - a specificat consilierul onorific al primului ministru al Guvernului României.

Consilierul onorific al premierului Ponta, Ionel Blănculescu, îi liniștește într-un fel pe angajații societății Oltchim, susținând că în planul său de restructurare, cel de-al doilea modul se referă la resursele umane ce vor rămâne active. Dacă în primul modul spune că se pune problema ținerii în activitate de peste 50% din personalul Oltchim, în al doilea modul probabil de 500 până la 700 de salariați vor rămâne activi. Aceștia nu vor putea, în primă fază operațională, să intre în funcțiune, însă, așa cum spuneam vor rămâne activi, salarizați, și vor intra într-un program de conversie profesională. Așadar, prin rotație, angajații vor face practică profesională la nivelul centrelor care vor funcționa, astfel încât într-un an sau doi vor fi introdu și în sistemul petrochimiei. Pregătirea și conversia profesională a acestora se va face în cadrul unui program finanțat cu fonduri europene, pe POSDRU.

Pe de altă parte, programul de restructurare presupune, printre altele, restructurarea operațională, restructurarea comercială, cea financiară și cea de marketing, iar ultimul stadiu îl reprezintă restructurarea resurselor umane. " Până nu se realizează restructurarea pe elementele enunțate, nu putem ajunge la o formulă de restructurare a resursei umane, altfel am încălca orice principiu al managementului în afaceri. Sigur că în această perioadă, ținând cont de dificultatea programului, există posibilitatea fructificării altor posibilități de a reduce cât mai mult termenul până la care echipa, în integralitatea ei, va funcționa. Consider că disponibilizarea nu este un scop în sine, ci este un efect. Și efectul va fi la finalizarea procesului de restructurare" - a specificat consilierul onorific al primului ministru al Guvernului României. Blănculescu a mai precizat că dacă Oltchim va fi repus în funcțiune, va fi foarte dificil de a găsi altă forță de muncă calificată la nivelul forței de muncă actuale a combinatului vâlcean. Din acest motiv, această protecție socială activă, conversia profesională este mai mult decât necesară.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...