RAZIE ITM la firmele din construcţii

17 Iul 2019
În perioada 03 - 28.06.2019, s-a desfăşurat Campania Naţională pentru desfăşurarea acţiunilor de control în domeniul relaţiilor de muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor - cod CAEN 41, 42, 43.
Inspectorii de muncă au controlat 56 angajatori care îşi desfăşoară activitate pe teritoriului judeţului; au fost constatate 127 neconformităţi pentru care au fost dispuse 127 măsuri cu termene certe de realizare şi informare a Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea. Au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale în valoare de 120000 lei şi 1 avertisment contravenţional pentru primirea la muncă a 7 persoane fără încheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă şi 2 amenzi contravenţionale în valoare de 600 lei pentru negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară prevăzut de OUG nr. 114/2018.


Obiectivele campaniei au fost următoarele:
• Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul construcţiilor, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.
• Identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor.
• Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în aplicaţia REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă.
• Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.
• Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul construcţiilor, a prevederilor legale menţionate.
• Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...