Piperea și Bălan storc Oltchim-ul de 50.000 de euro lunar

17 Apr 2013

 fondINDOLENȚĂ. Bătaia de joc a administratorilor judiciari desemnați în cazul insolvenței Oltchim continuă. Piperea și Bălan vor încasa sume colosale în timp ce muncitorii abia își primesc salariile. Grav este faptul că cei doi administratori judiciari sunt suspectați de sindicaliștii de la Oltchim că acționează în defavoarea combinatului și, de aceea, cer înlocuirea lor.   

Incredibil, dar adevărat! Nu au demonstrat până acum că șitiu să mânuiască instrumentele juridice și economice pentru a scăpa combinatul Oltchim de faliment, însă administratorii judiciari Gheorghe Piperea și Niculae Bălan, și-au pus un onorariu mai mult decât generos. Au prezentat doar un raport asupra cauzelor care au generat starea de insolvență a combinatului Oltchim, raport care este pus la îndoială de specialiști, dar niciun plan viabil de restructurare. Cu toate acestea, Piperea și Bălan, prin firmele lor Rominsolv și BDO, au pretenția să primească lunar suma colosală de 50.000 de euro. Conform ofertei lor financiare, pentru serviciile profesionale de gestionare a procedurii insolvenței debitoarei S.C. Oltchim S.A., cei doi administratori judiciari vor un onorariu fix, iar suma solicitată trebuie plătită începând cu data deschiderii procedurii și până la finalizarea acesteia, iar banii vor începe să-i primească din luna septembrie a acestui an. Mai mult decât atât, ca să fie treaba treabă și să nu plece chiar cu mâinile goale de la Oltchim, chiar dacă duc compania spre faliment, administratorii judiciari vor și un onorariu procentual de 5%, aplicat sumelor distribuite creditorilor în situația confirmării unui plan de reorganizare, precum și sumelor obținute din valorificarea bunurilor debitoarei. În final, dacă recuperează din creanțe, Piperea și Bălan cer 10% din sumele obținute. Iar bomboana pe colivă o constituie faptul că la sumele colosale pe care le cer, administratorii judiciari mai vor și TVA.

Toate aceste lucruri au ajuns deja la urechile salariaților Oltchim, care și-au declarat de nenumărate ori nemulțumirea, iar prin liderul lor de sindicat, Mihai Diculoiu, cer schimbarea administratorilor judiciari, care nu fac decât să pună piedici salvării combinatului vâlcean.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...