Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Patru elevi eliminaţi la Bac în Vâlcea! Au fost prinși cu telefoanele mobile

Patru elevi vâlceni au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, luni, 1 iulie 2019, de la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2019. Culmea tupeullui, supraveghetorii l-au dat afară păe un elev din Bălcești pentru că a început să-I sune telefonul mobil în timpul examenului. Ceilalți trei, doi din Bălcești și unul din Berbești, au fost eliminați după ce au fost prinși cu căștile în urechi și telefoanele în buzunar.
Luni, 1 iulie, a avut loc prima probă scrisă, cea la limba română, la care s-au înscris în Vâlcea 2.557 de absolvenţi ai clasei a XII-a, iar prezenți în sălile de examinare au fost 2448 de elevi. Candidaţii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele. Testele scrise au loc în 9 Centre de Examen din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Horezu, Bălceşti şi Berbeşti la: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea, Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani, Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” Bălceşti, Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu şi Liceul „Preda Buzescu” Berbeşti.
Miercuri, 3 iulie 2019, a avut loc proba obligatorie a profilului, care s-a dat la Istorie și Matematică, probă la care, în județul Vâlcea nu s-a înregistrat niciun incident. Joi, 4 iulie 2019, va avea loc proba la alegerea profilului și a specializării, aceasta fiind și proba care va încheia examenul național de bacalaureat.
În data de 8 iulie se vor afișa primele rezultate la ora 12.00, urmând ca la cele 9 centre de examen să se depună contestațiile între orele 12. – 16.00. Afișarea finală a rezultatelor se va face în data de 13 iulie 2019.
Sălile de examen sunt supravegheate cu camere video şi audio, fiindcă după fiecare examen scris, comisiile de BAC verifică înregistrările audio-video din sălile de examen, prin sondaj, potrivit Edupedu.ro Pentru nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen poate merge până la eliminarea candidaţilor din examen, după cum a stabilit Ministerul Educaţiei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella