Centru ONCOLOGIC la Vâlcea! Investiție de peste 8 milioane de euro

Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, în sedinţa din 28 februarie 2019, concesionarea, prin licitaţie publică, a unui teren viran din curtea Maternităţii, neutilizat în prezent, în suprafaţă de 1472 mp, în scopul construirii unui centru de radiodiagnostic şi radioterapie.
Licitaţia, care s-a desfăşurat, după parcurgerea procedurilor legale, în data de 23.05.2019, a avut trei ofertanţi şi a fost câştigată de SC IODIMED SRL.
Astăzi, 18 iunie 2019, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat cu SC IODIMED SRL contractul de concesiune a terenului pe care urmează să fie edificate, în maxim doi ani, construcţiile destinate serviciilor medicale, precum şi dotarea şi utilarea acestora.
Durata concesiunii este de 25 de ani şi poate fi prelungită pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata iniţială, iar cuantumul redevenţei lunare este echivalentul a 950 euro, calculat la cursul de schimb comunicat de BCR la data efectuării plăţii.
Construirea acestui centru de radiodiagnostic şi radioterapie în municipiul Râmnicu Vâlcea le dă speranţă mai mare la viaţă vâlcenilor care suferă de această boală cumplită şi care, în prezent, au la dispoziţie pentru diagnostic şi tratament doar Laboratorul de medicină nucleară şi Secţia Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, care are o capacitate de 50 de paturi
În viitorul centru de radioterapie vor fi asigurate atât radioterapia bolnavilor cu afecţiuni oncologice realizate în regim de spitalizare de zi, cât şi servicii ce constau în diagnostic şi monitorizare evoluţie boală (atât în spital, cât şi în ambulatoriu), precum şi tratament medicamentos (citostatice, imunomodulatori, hormoni, factori de creştere etc.).

„Realizarea acestei investiţii, cu o valoare estimată de aproape 8 milioane de euro, este pentru noi un mare pas în asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru cei peste 5000 de vâlceni diagnosticaţi cu această afecţiune şi care acum sunt îngrijiţi, pe rând, cu programare, în cele 50 de paturi ale Secţiei de specialitate din cadrul SJU Vâlcea.
Sunt foarte mulţumit că acest proiect al nostru prinde contur şi că, în circa doi ani de zile, vom avea la Râmnicu Vâlcea un Centru de radiodiagnostic şi radioterapie ultramodern, în care să poată fi diagnosticaţi şi trataţi, la timp, toţi bolnavii, fără ca medicii să fie nevoiţi să stabilească liste de priorităţi.
Vâlcenii merită să aibă, în judeţul lor, un loc în care să poată lupta cu această boală cumplită, având la îndemână nişte „arme” performante, mânuite de specialişti pregătiţi, astfel încât, la finalul luptei, să iasă ei învingători. Asta ne dorim pentru ei şi ne vom implica în realizarea acestui obiectiv.
Crearea, la Râmnicu Vâlcea, a unui Centru de radiodiagnostic şi radioterapie ultramodern oferă, pe lângă servicii medicale de diagnosticare, monitorizare evoluţie boală şi tratament, de nivel european, servicii care vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie, şi alte avantaje, cel mai important, în opinia mea, fiind crearea de noi locuri de muncă, atât cu caracter temporar (pe parcursul celor 18 luni de investiţie), cât şi cu caracter permanent, pe durata existenţei unităţii medicale în care se estimează a lucra 60 de medici, fizicieni, asistenti medicali, infirmiere, personal administrativ şi de curăţenie.
Să fie într-un ceas bun şi să ne ajute Dumnezeu să ducem la bun sfârşit acest proiect de suflet, care va uşura viaţa miilor de vâlceni care se confruntă cu boli oncologice şi al cărui număr creşte, an de an”. - Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Județean Valcea.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...