Întrebări pertinente pentru autiștii din guvernul USL

03 Apr 2013

 oltchim_fainAvem și noi la Oltchim niște întrebări pe care am vrea să le punem guvernului dar nu prea avem cum așa că poate ne ajutați pentru că aveți acces mai ușor la ei:

1. Ce s-a întâmplat cu promisiunile din toamna anului trecut, ale guvernului, în care spunea că va rezolva problemele de aici și că Oltchim va funcționa împreună cu Arpechim?

2. Ce s-a întâmplat cu promisiunea că vor prelua și rafinăria de la Pitești?

3. Unde este capul lui Chițoiu?

4. Cum a rămas cu planul B al guvernului, cel pe care se laudă că îl are pregătit dacă nu se face privatizarea în 2012?

5. Unde sunt cei 45 de milioane promi și?

6. De ce nu spune guvernul că de fapt nici nu au cerut aprobare de la UE anul trecut pentru acel ajutor de stat?

7. Cine răspunde pentru spectacolul organizat de dj Vulpescu în 2012 la privatizare?

8. Care este motivul pentru care înainte de privatizare combinatul Oltchim a fost oprit?

9. Cine a fost la guvernare și cine a fost ministrul economiei în perioada 2006-2008, perioadă în care s-a făcut micșorare de capital la Oltchim și perioada premergătoare închiderii secției Piroliză Pitești?

10. De ce nu s-a făcut nici acum conversia datoriilor în acțiuni, de și există aprobare de la Uniunea Europeană?

11. Cum se face că anul trecut guvernanții susțineau că Oltchim nu poate funcționa fără Arpechim, iar de curând consideră că nu e nevoie de Arpechim?

12. De ce în raportul făcut de administratorii Arpechim apare ca fiind una din cauzele majore ale insolvenței, când de fapt nu cumpărarea Arpechim e cauza, ci faptul că guvernul nu a reu șit să îl pună în funcțiune și nici să negocieze și preluarea rafinăriei?

13. Oare de ce raportul cuprinde doar perioada 2009-2012? de ce nu 2006-2012?

14. De ce în acel raport se da vina doar pe fosta conducere și pe "câțiva" membri din consiliul de administrație? Oare reprezentantul statului în CA a luat cumva decizii de capul lui fără aprobare de la guvern?

15. Dacă tot dați vina pe fosta conducere a combinatului și a țării, unde au fost PSD și  PNL când se întâmplau lucrurile descrise în raport? De ce nu i-am văzut atunci să se împotrivească, să se revolte?

16. Vosganian zice că de când e ministru 50% din timp îl preocupă problema Oltchim. Când? Când doarme, de nu șitia ce salarii se dau și când? De ce acum minte când zice că a adus Oltchim-ul de la 8 la 25%? Care 25%? De ce minte că se dau banii într-o anumită zi, când de fapt ei se dau eșalonat în două zile? Ce se întâmplă cu restanțele pe decembrie-ianuarie? Oare șitie unde se află Oltchim, dacă îl punem să îl arate pe hartă?

17. Ce pot să ne spună guvernanții despre implicarea PCC în finanțarea campaniei PNL?

18. Ce ne pot spune guvernanții despre situația în care s-ar afla Piperea, situație în care firma lui reprezintă în instanță societăți în procese împotriva Oltchim?

19. Dacă administratorul primește un procent din banii pe care îi poate recupera băncilor, el interesele cui le apără? Ale Oltchim sau ale băncilor? Este administrator sau recuperator?

20. Ce se întâmplă cu planul de funcționare al Oltchim împreună cu Arpechim?

21. Dacă UE nu vrea să aprobe ajutorul de stat și băncile nu vor să mai dea bani, ce se întâmplă? Câți oameni se vor da afară? În ce condiții? Ce salarii compensatorii primesc? Ce alte posibilități de angajare au în județ?

22. Dacă nici planul de a lua bani de la furnizori și a convinge clienții să plătească produsele în avans nu reușește, ce planuri are guvernul? Ce se întâmplă în acest caz? Se mai dau alți oameni afară? Urmează falimentul?

23. Dacă Vosganian spune că se fac eforturi pentru a păstra măcar jumătate din numărul actual de angajați, înseamnă că de fapt vor fi disponibilizați 50% și nu 37% cum se cere acum.

24. Piperea spune că listele de disponibilizări s-au făcut de către conducere împreună cu sindicatul; care sindicat?

25. De ce trebuie să avem administratori judiciari și administrator special? Care e rolul celui special?

26. Unde sunt investitorii minune de care ne tot povestea tovarășul Ponta?

27. Să ne explice guvernul cum văd ei viitorul Oltchim și Arpechim? Vor ajunge teren de construcții sau teren agricol? Cum se încadrează situația de aici în promisiunile guvernului de creare de locuri de muncă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...