Vicepremierul Suciu i-a răspuns deputatului Dumitru Lovin: La Berbeşti, canalizarea se introduce cu finanţare europeană

21 Iun 2019
După ce, în Parlament şi la Ministerul Dezvoltării, deputatul Dumitru Lovin a semnalat faptul că oraşul Berbeşti nu are nici în acest moment sistem de canalizare, iar din această cauză, în zonă, există o mulţime de probleme, vicepremierul Vasile Daniel Suciu s-a interesat pe acest subiect şi a început să caute soluţii.
În răspunsul pe care i l-a dat parlamentarului vâlcean, zilele trecute, reprezentantul MDRAP a explicat că, într-adevăr, administraţia publică locală din Berbeşti a depus cereri de finanţare prin PNDL, dar nu a primit fonduri pentru a se evita suprapunerea cu alocările prin programele operaţionale (POIM, POR, PNDR) ori de la Consiliul Judeţean.
Ministrul Suciu a mai spus că oraşul Berbeşti, indiferent dacă a ieşit sau nu din ADI APA Vâlcea, apare în Master Planul Judeţean, finanţat prin POIM, cu obiectivul de investiţii „Sistem de canalizare ape uzate menajere în oraşul Berbeşti”, valoarea totală a proiectului fiind estimată la 20,3 milioane de lei. Se speră că lucrările vor începe anul viitor.
„Domnul ministru Suciu a afirmat câte se poate de clar - sistemul de canalizare în oraşul Berbeşti urmează să se realizeze cu finanţare europeană, nemaifiind posibilă finanţarea investiţiei din fonduri de la bugetul de stat”, a concluzionat deputatul Dumitru Lovin.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...