EVENIMENT: Cinci ani de la întronizarea ÎPS Dr. Varsanufie la Râmnicu Valcea

08 Iun 2019
În urmă cu 5 ani, Varsanufie Prahoveanul, fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, a fost întronizat arhiepiscop al Râmnicului. Înaltul prelat a devenit astfel cel de-al 42-lea conducător al Eparhiei din Vâlcea. Varsanufie Prahoveanul a primit mantia, crucea şi cârja arhiepiscopală de la Înaltpreasfinţitul Irineu, mitropolitul Olteniei.

În cei cinci ani de păstorire, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a avut o agendă bogată în activități misionare, social-filantropice şi pastorale, sporind, în acest răstimp, programele catehetice dedicate copiilor şi tinerilor din Arhiepiscopia noastră.
Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, posesor al unei dimensiuni religioase și spirituale înalte, emanate din temeinica însușire și profunda trăire a vieţii lui Hristos, pe care o propovăduiește intens, s-a dovedit, în toate acțiunile sale, în cei cinci ani de păstorire a Eparhiei Râmnicului, un ierarh dinamic, într-o permanentă căutare de nou, cu mare iubire față de cultură și valorile neamului românesc. S-a distins, totodată, prin receptivitate faţă de nevoile comunităţii vâlcene, ale eparhiei pe care o conduce.

Primarul Gutău, mesaj de felicitare

De cinci ani suntem martori ai păstoririi pline de har pe care Înaltpreasfinţia Sa Arhiepiescopul Varsanufie a adus-o peste poporul drept-credincios al Râmnicului şi al Vâlcii. Am fost de faţă, în tot acest timp, la nenumărate şi minunat de chibzuite fapte pline de credinţă, care au sporit cultura locului, au întărit zidurile sfintelor lăcaşe şi au umplut de speranţă sufletele năpăstuiţilor.
Înaltpreasfinţia Sa ne-a fost sprijin atunci când ne-a fost greu şi s-a bucurat alături de noi la momentele de sărbătoare.
La împlinirea a cinci ani de la întronizarea ca Arhiepiscop al nostru, ne rugăm bunului Dumnezea să îi dea încă mulţi ani de aleasă păstorire pe tronul arhieresc al Râmnicului, sănătate şi puterea de a-şi duce lucrarea până la capăt!
La mulţi şi plini de vrednicie ani!

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...