Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


FOTO: Acesta este polițistul care a contribuit DECISIV la prinderea celor 5 femei care au furat peste 11.000 de euro

Un polițist care lucrează în Dumbrăveni, Florentin Anescu, aflat în timpul liber, a pus serios umărul la prinderea a 5 femei care furaseră dintr-un apartament din județul Sălaj bunuri în valoare de 50.000 de lei.
Marți seara, în timp ce venea de acasă din județul Vâlcea spre Dumbrăveni, pe Valea Oltului, tânărul polițist a fost informat că a fost dată în urmărire o mașină despre care se presupunea că, de dimineață, fusese folosită de persoane necunoscute care furaseră bani și bunuri în valoare de peste 50.000 de lei dintr-o locuință din Garcei, județul Sălaj.

La datorie, chiar și în timpul liber!

Pentru Florentin, ziua de 4 iunie se anunța una ca oricare alta în care se întorcea de acasă, din județul Vâlcea, în Dumbrăveni, unde, ca agent de poliție, urma să intre de serviciu, în schimbul 3.
Era 7 seara când a pornit la drum, pe Valea Oltului. Peste 20 de minute era informat că a fost dată în urmărire o mașină despre care se presupunea că, de dimineață, fusese folosită de persoane necunoscute care furaseră bani și bunuri în valoare de peste 50.000 de lei dintr-o locuință din Garcei, județul Sălaj.
La scurt timp după ce a primit informarea, în zona localității Lazaret, Florentin a observat autovehiculul care circula din sens opus.
Fără să ezite, a întors mașina și a pornit în urmărire. I-a anunțat de urgență pe colegii vâlceni și a stat în permanență în legătură cu ei până când, în Călimănești, femeia care conducea mașina urmărită a tras pe dreapta într-o parcare.

Le-a urmărit de la distanță

Florentin a stat la distanță, neobservat, urmărind toate mișcările celor cinci femei aflate în mașină. Astfel, a putut vedea unde ascund ”prada”, după sosirea polițiștilor vâlceni indicându-le cu precizie locul de unde au fost recuperate toate bunurile și întreaga sumă de bani reclamate ca sustrase.
Mai departe, lucrurile și-au urmat cursul firesc. Cele cinci femei au fost predate polițiștilor sălăjeni, prejudiciul a fost înapoiat persoanei păgubite, iar ancheta continuă pentru aplicarea măsurilor legale care se impun.
Dincolo de adrenalina urcată la cote maxime, Florentin se simte împlinit. El spune cu modestie că și-a făcut datoria și nimic altceva.
Ca proaspăt absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, misiunea lui este la început de drum, iar calea este lungă și grea.
Dar exemplul lui ne face mândri și ne dă speranță, încă o dată, că vom onora cu brio uniforma de polițist și oamenii de lângă noi.
După toată întâmplarea, Florentin a ajuns în Dumbrăveni și a intrat în serviciu conform planificării!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella