AVERTIZARE COD PORTOCALIU de VIJELII și GRINDINĂ ÎN VÂLCEA

03 Iun 2019
Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de cod portocaliu, valabilă și pentru județul Vâlcea, în intervalul de timp 03 iunie, ora 12.00 – 04 iunie, ora 06.00.
Fenomenele hidrometeorologice preconizate, vor afecta zona Moldovei, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, precum și sudul și estul Transilvaniei, acolo unde va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp. Aceste averse vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.
În acest sens, la sediul Instituției Prefectului Județului Vâlcea, a avut loc astăzi, 03 iunie 2019, ora 10:30, o videoconferință susținută de doamna ministru al Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, pe problematica codurilor portocaliu și galben, de cantități de apă însemnate și ploi abundente.
La videoconferință au participat prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, subprefectul județului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, precum și membri Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea.
În cadrul ședinței au fost dispuse măsuri astfel în cât, în vederea asigurării intervenției prompte în zonele critice, va fi menținut contactul permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice, pentru ca echipele de intervenție să intervină în mod operativ.
Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Instituția Prefectului, solicită ca, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județul Vâlcea, să fie dispuse măsurile care seimpun pentru prevenirea şi diminuarea unor situaţii deosebite, în special prin monitorizarea zonelor critice.
De asemenea, responsabilitatea privind gestionarea unor evenimente deosebite, anunţarea acestora sau informarea cu privire la producerea unei situații de urgență pe raza localităților, revin în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...