Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

PERCHEZIŢII: Bătrâni francezi, jefuiți de tâlhari din Vâlcea! Patru persoane au fost reţinute (VIDEO)

În dimineața zilei de 21 mai a.c., pe raza județului Vâlcea, polițiștii români de investigații criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, alături de un analist EUROPOL, în cooperare cu polițiști și jandarmi francezi, au acționat pentru depistarea și reținerea membrilor unui grup infracțional organizat, bănuiți de tâlhărie, furt calificat și tăinuire.
Anchetă internațională, coordonată de Europol, a condus la reținerea a patru români, din județul Vâlcea, membri ai unei grupări care, timp de mai bine de un an, au tâlhărit zeci de bătrâni din Franța.
Faptele ar fi fost comise în perioada 2017-2018, pe teritoriul Franței, în localități precum Neuilly Sur Marne, Champingny Sur Marne, Perreux Sur Marne, Maisons Alfort, Saint Denis și altele.
Cooperarea polițiștilor s-a desfășurat în baza unui ordin european de anchetă, primit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în cadrul acțiunii fiind efectuate 6 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea.
Acțiunea a avut ca rezultat identificarea și ridicarea unor bijuterii din aur și argint, bijuterii din metale comune (folosite la comiterea unor infracțiuni de înșelăciune), contracte de amanet, bani și aparatură IT.
Pe teritoriul României, au fost depistați și reținuți 4 cetățeni români, cercetați de autoritățile franceze, care vor fi prezentați astăzi la Curtea de Apel Pitești, pentru arestare, în vederea predării în baza unor mandate europene de anchetă emise de autoritățile din Franța.
Victimele erau jefuite printr-o metodă folosită, deseori, în România. Mai exact, unii acostau oamenii cărora le cereau să le indice o anumită adresă. Pentru a le câștiga încrederea, drept „mulțumire”, le ofereau francezilor bijuterii ieftine. Complicii lor, profitând de neatenția bătrânilor, le furau inele, lănţişoare sau medalioane. Dacă victimele își dădeau seama că sunt ținta unui furt, tâlharii le smulgeau cu forța bunurile. Obiectele sustrase erau trimise, apoi, în România, unde erau, în general, amanetate.
În acest mod, gruparea de infractori români au reușit, între anii 2017 și 2018, să tâlhărească bătrâni din mai multe localităţi franceze, printre care Neuilly Sur Marne, Champingny Sur Marne, Perreux Sur Marne, Maisons Alfort, Saint Denis. În acest caz, autoritățile române au prins infractorii în urma a șase percheziții efectuate în Vâlcea, iar cele franceze au capturat alți membrii ai grupării.

video:

https://youtu.be/E3HB_megzCE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella