Bogdan Matei, membru al Board-ului Director al WADA, a participat la Congresul Agenției Mondiale Anti-Doping ediție tiparită

17 Mai 2019
Joi seara, la Montreal, s-au încheiat lucrările Congresului Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), la care este prezent și ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei.
Miercuri, în calitatea sa de membru al Board-ului Director al WADA, unde deține un mandat de reprezentare din partea Statelor Membre ale Uniunii Europene, Bogdan Matei a participat la votul final pentru desemnarea noului președinte al WADA, care va fi polonezul Witold Banka.
Joi, în ultima zi, s-a desfășurat, timp de mai bine de 9 ore, ședința Board-ului Director al WADA. S-au discutat probleme de actualitate din domeniul luptei împotriva dopajului și au fost luate decizii interne care să ducă la o mai bună funcționalitate a WADA.
Ministrul Bogdan Matei a luat cuvântul în plenul lucrărilor și a subliniat importanța unei revizuiri cât mai actualizate a Codului Mondial Anti-Doping și a solicitat oficial, în numele statelor membre ale UE, reformularea câtorva paragrafe.
“De asemenea, Europa m-a mandatat să invit WADA să se implice alături de Consiliul Europei pentru a se asigura de compatibilitatea dintre Codul actual și Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
În final, țin să subliniez propunerea pentru WADA de a organiza, înainte de adoptarea noului Cod, consultări cu toate părțile interesate, în care atât autoritățile publice, cât și reprezentanții mișcării sportive să participe și să dezbată împreună”, a spus ministrul Bogdan Matei în intervenția sa.
La reuniunea WADA de la Montreal a fost prezent și președintele ANAD, Cristian Balaj, care a avut la rândul său discuții cu oficialii WADA și despre redeschiderea laboratorului anti-doping de la București.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...