Victor Ponta a venit cu gaşca la Vâlcea să-i mai aburească încă o dată pe vâlceni

11 Mai 2019
Nu puţini sunt cei care ştiu şi care îşi mai amintesc că în minunata guvernare a lui Ponta, a început declinul combinatului chimic Oltchim, după care, câţiva ani mai târziu, s-a ales şi praful. Ne amintim de dramoleta Victor Ponta - Dan Diaconescu de la Oltchim şi de tot circul mediatic care a urmat.
După fiascoul din anul 2012, când patronul OTV Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru pachetul majoritar de acțiuni de la Oltchim, dar a pierdut contractul după doar o săptămână pentru că nu a semnat documentele oficiale la timp și nu a dovedit că are banii necesari, Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvență în 2013.
Cu toate acestea, ex-premierul Ponta a avut tupeul să vină la Vâlcea, ba chiar să se întâlnească în spaţii private (după cum susţin cei de la ProRomânia) cu sindicaliştii de la Oltchim în turneu electoral. A ţinut chiar şi o conferinţă de presă, presărată cu glumiţe de prost gust (după umila mea părere), atacuri la Dragnea şi semnale aiuritoare pentru electorat.
Adică, dacă îl porecleşti pe Claudiu Manda "Olguţu", şi te mai şi hăhăieşti după ce o spui, ţi se pare dovadă de inteligenţă? Mie nu!
Practic, fostul premier nu a spus mai nimic concret. Ne-a precizat, de mai multe ori, că nu-l suportă pe Dragnea, dar nici pe Orban, iar de Băsescu nici nu vrea să audă. Aşa că, după aceste alegeri europarlamentare, partidul lui Ponta are puţine şanse de dialog pentru a construi o alternativă la PSD că, după spusele domnului Ponta, nu are de gând să facă alianţă cu Băsescu şi Orban. Atunci cu cine?, e întrebarea firească, însă oricât am încercat să aflăm, Ponta s-a fofilat, mai ales că era şi grăbit să ajungă la o emisiune TV.
Înainte de plecare, însă, ne-a spus că va merge să voteze la referendumul pe justiţie din 26 mai, deşi este dezamăgit de cele două întrebări la care românii sunt chemaţi să răspundă.
"Noi, la Pro România, ne concentrăm pe alegerile pentru Parlamentul European, pentru că, sincer să fiu, şi dacă votez eu şi dacă nu votăm, nu se întâmplă nimic cu referendumul după. Cred că e o ocazie ratată. Puteam să facem mult mai mult cu acest referendum dacă se punea o întrebare clară, simplă, la care să răspundă toată lumea foarte bine... Dar mă duc la referendum", a precizat liderul Pro România.
La Vâlcea, alături de Victor Ponta au mai fost şi fostul premier Mihai Tudose şi fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...