VÂLCENI de nota 10! O vâlceancă a câștigat Concursul Național de Aranjamente Florale, organizat de Ambasada Olandei

Cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Aranjamente Florale, ce marchează din 2010 sărbătorirea Zilei Naționale a Olandei în România, și-a desemnat câștigătorii, după o zi de competiție plină de emoții, culoare și dinamică urbană, în care 50 de concurenți veniți din toate colțurile țării s-au întrecut în măiestrie și creativitate.
Marele premiu, o excursie în Olanda pentru învingător și partenerul său, a fost câștigat de Alina Nicolae (Alidesign), o tânără antreprenoare din Râmnicu Vâlcea, care participă din pasiune pentru design floral de 8 ani la concursul devenit tradiție în ultimul deceniu în peisajul românesc.
Locurile II și III au fost ocupate de Janina Cosmina Dumitrachedin București (Creative Flower Shop) și Elena Bejan din Adjud (Florăria cu Dichis), 2 concurente ce s-au remarcat prin talent și la edițiile precedente la care au participat.
În premieră, concursul s-a desfășurat în 2 etape, prima fiind cea de precalificare, în scopul departajării primilor 10 calificați. Concurenții au avut la dispoziție același set de flori și accesorii pentru a realiza în 45 de minute un buchet suprem care să cânte, special pentru a fi oferit Artistului de pe scena Festivalului Internațional‚ ’’George Enescu’’.
Primii 10 clasați, desemnați de un juriu de specialitate, au participat la cea de-a doua etapă, în care obiectivul central a fost elementul simbol al Olandei – bicicleta și decorarea sa în 60 de minute. După momentul mult așteptat al desemnării marelui câștigător, cinci astfel de biciclete, îmbrăcate prin grația naturii în straie de sărbătoare, au fost donate Asociației SOS Satele Copiilor, în spiritul încurajării tinerelor generații să contribuie activ la dezvoltarea mobilității, ca parte integrantă a orașelor smart.
Manifestarea a avut loc în prezența Excelenței Sale, Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la Bucureşti. ,,Olanda este singura țară din lume în care sunt mai multe biciclete decât locuitori, iar mobilitatea este unul dintre acele elemente care contribuie din plin la dezvoltarea unui oraș inteligent. Prin gestul nostru ne dorim ca tinerele generații să se dezvolte într-un mod armonios, iar copiii SOS Satele Copiilor să se numere printre cei care au această șansă în viață. De asemenea, în această zi specială pentru noi, în care celebrăm Ziua Regelui Olandei, (King’s Day) unul dintre lucrurile de care sunt foarte mândră ca ambasador al Olandei în România este că de-a lungul timpului, relația economică dintre cele două țări a înflorit, iar tranzactiile financiare sau investițiile olandeze au crescut de la un an la altul, un lucru foarte bun atât pentru țara noastră cât și pentru România’’, a declarat Excelența Sa, Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la Bucureşti.
După un deceniu de la prima ediție a Concursului Național de Aranjamente Florale, celebrul maestru florist de Cartea Recordurilor, Bart van der Elsken, invitatul de onoare al evenimentului și președintele juriului, a revenit la moment aniversar cu mult entuziasm pentru o demonstrație de artă florală.
Ca trendsetter global în comerţul cu flori şi campioană a cercetării şi tehnologiei în domeniul serelor, din 1800 de soiuri de noi plante intrate pe piața europeană, 65% fiind olandeze, Țara Lalelelor este și principalul furnizor de flori al lumii.
Un eveniment organizat de Ambasada Olandei la București și Business Development Group.
Parteneri: Mall Promenada, KLM Royal Dutch Airlines, Aurora Flowers și Holland Farming Agro.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...