RMN GRATIS pentru vâlceni! În luna mai, primii pacienți vor fi evaluați

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că noul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), în valoare de 1 milion de euro, care a fost primit anul trecut de Spitalul Judeţean Vâlcea, printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii, va evalua primii pacienţi la mijlocul lunii mai 2019.
Este primul RMN din istoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, un dispozitiv medical de înaltă performanţă, fiind lispit de acea radiaţie dăunătoare corpului uman şi cu ajutorul căruia se pot depista boli grave.
”În cursul acestei zile m-am deplasat la Spitalul Județean Vâlcea pentru a face o evaluare asupra modului și stadiului în care se află procedurile de instalare și interconectare a aparatului RMN.
În urma discuțiilor purtate cu managerul și cu cei responsabili în domeniu, pot spune că așa cum am promis, undeva în a doua jumătate a lunii mai, aparatul RMN va fi inclus în procedurile de analiză și diagnosticare a unor afecțiuni ale pacienților care vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.
Tot cu această ocazie m-am deplasat și la Unitatea de Primiri Urgențe unde am stat de vorbă cu pacienții și cadrele medicale. Îmi doresc foarte mult ca procedurile de la UPU, dar și atitudinea personalului medical să fie una benefică pacienților chiar dacă se păstrează încă un procent semnificativ de pacienți care se prezintă la urgențe fără a avea afecțiuni care să necesite o intervenție imediată.
Sper ca pe viitor cei care din păcate ajung la UPU să beneficieze de profesionalismul, respectul și o atitudine corespunzătoare din partea cadrelor medicale asigurându-i pe colegii mei din spital că voi face tot ceea ce ține de mine pentru a le îmbunătății condițiile de muncă în beneficiul pacienților.” - Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...