Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


RĂZBOIUL GUNOIULUI, faza pe județ! Gunoiul vâlcenilor, TRANSPORTAT la București

Situație fără precedent în județul Vâlcea! Începând cu data de 1 mai firma de salubritate care ridica deșeurile menajere din majoritatea localităților din județul Vâlcea a fost înștiințată că nu mai poate depune gunoiul la groapa de la Măldărești. Se știe, însă, că la Măldărești, situația este scăpată de sub control și că acolo nu se mai poate depozita de mult gunoi. Funcționarea defectuoasă a gropii de gunoi de la Măldărești a fost sancționată de mai multe ori de către comisarii Gărzii de Mediu Vâlcea și cei de la Garda Națională de Mediu.
Soluția găsită de firma URBAN, cea care are contracte cu majoritatea localităților din județul Vâlcea este aceea de a majora prețul, iar noul contract să nu mai fie semnat cu fiecare locuitor în parte, ci cu primăria, iar UAT-ul să încaseze banii de la oameni. Ceea ce înseamnă o mare bătaie de cap. Până una alta, firma Urban i-a anunțat pe reprezentanții primăriilor că nu va mai ridica gunoiul până ce noile contracte nu vor fi semnate.
”Nu știu unde vom ajunge. Gândiți-vă că numai din localitatea noastră anul trecut s-au ridicat 1.000 de tone de gunoi. Ce facem dacă rămânem cu gunoiul pe cap?”, se întreabă retoric un primar din Vâlcea.
Cât despre proiectul pe fonduri europene pentru construirea unei noi gropi de gunoi la Roești, nu ne putem aștepta prea curând la vești îmbucurătoare pentru că nu se știe când aceasta ar putea deveni funcțională.
Așa cum susțin și cei de la ADI Salubrizare, groapa va fi gata în următorii ani, dar nu se știe când.
Ce se va întâmpla cu gu¬noiul vâlcenilor după 1 mai 2019, nu se știe. Cert este că groapa de gunoi de la Roești este tot în faza de proiectare, în timp ce groa¬pa de gunoi de la Fețeni deservește doar municipiul Râmnicu Vâlcea.

Un amplu material jurnalistic pe acest subiect vom aborda în ediția tipărită a ziarului Vocea Vâlcii.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella