Au escrocat firmele de leasing și au ajuns în spatele gratiilor

25 Feb 2013

 DELICVENȚĂ. Cazul a fost instrumentat de oamenii legii din București, însă dosarul s-a judecat la Tribunalul Vâlcea. Cei doi vâlceni acuzați de înșelăciune cu consecințe grave, precum și ceilalți șase colegi ai lor de infracțiuni, au fost arestați preventiv pentru 29 de zile. Vâlcenii făceau parte dintr-un grup infracțional ce acționa în cinci județe și în București, ei luând 38 de ma șini în leasing pe care ulterior le vindeau cu acte false în străinătate, evident fără a mai plăti niciun leu către firmele de leasing. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 359.731,2 euro și 2.337.907,5 lei. 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii IGPR și procurorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au descins în 11 locuințe din Băile Olănești, Frâncești și Rm. Vâlcea, dar și în alte cinci județe și în municipiul București. La finalul perchezițiilor, oamenii legii au reținut doi vâlceni suspecți că au săvâr șit infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, dar și alte șase persoane ce făceau parte dintr-un grup infracțional. Ei au acționat în cinci județe și în București, luând 38 de ma șini în leasing pe care ulterior le vindeau cu acte false în străinătate, evident fără a mai plăti niciun leu către firmele de leasing. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 359.731,2 euro și 2.337.907,5 lei.

Toți cei opt presupu și infractori au fost prin și în " plasa" oamenilor legii, fiind reținuți pentru declarații, iar ulterior prezentați în fața magistraților Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. Adrian Preda a fost reținut de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar Silviu Claudiu Marin, Vasile Tailor Căcărează, Raoul Rodrigue Biciu, Donatella Huluban, Marius Mariș, Marinel Cosmin Micu și Ioan Laurențiu Goanță pentru complicitate la înșelăciune. " În dosarul penal nr. 2226/90/2013 al Tribunalului Vâlcea, în șiedința Camerei de Consiliu din 20.02.2013, instanța a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpați, pentru săvâr șirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (patru acte materiale), prev. de art. 215 alin. 1, 3 și 5 Cod penal cu aplic. art. 41 alin. 2 Cod penal, și fals material în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 290 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 33 lit.a Cod penal, pe o perioadă de 29 de zile, începând de la data de 20.02.2013 până la data de 20.03.2013" "se arată într-un comunicat al Tribunalului Vâlcea.

Conform oamenilor legii, în perioada februarie 2012 - iulie 2012, suspecții, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operațional, în numele unei societăți comerciale, au indus în eroare mai multe societăți de profil, determinându-le să le remită 38 de autovehicule. Ulterior, aceștia au " uitat" să mai achite ratele pentru ma șinile luate în leasing, iar autovehiculele de lux au fost transportate imediat în Germania. Pentru a le putea vinde de acolo, învinuiții au folosit, pe teritoriul mai multor state membre U.E., cărți de identitate ale vehiculului false. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 359.731,2 euro și 2.337.907,5 lei.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...