Se strică treaba și la USG

21 Feb 2013

 PROTESTE. Peste 200 de angajați ai USG au protestat, zilele trecute, în fața sediului administrativ al societății, acuzând patronatul polonez că tergiversează semnarea contractului colectiv de muncă și tot mai mulți salariați sunt concediați. Sindicaliștii au ajuns la capătul răbdării. De trei luni de zile negociază cu polonezii pentru contractul colectiv de muncă în zadar. De asemenea, drepturile salariale le-au fost diminuate și peste 120 de salariați au fost trimi și acasă. Sindicaliștii de la USG au declarat deschis conflictul de munca și au anunțat că în data de 27 februarie intră în grevă pe termen nelimitat. Robert Pietroski, directorul financiar al companiei, a venit în mijlocul protestatarilor și le-a promis că va transmite mesajul angajaților la Varșovia. În prezent, la USG mai lucrează 720 de angajați. Grupul polonez Ciech Chimical Group deține din 2007 peste 92% din capitalul social al Uzinelor Sodice Govora.

În data de 17 ianuarie a.c., Sindicatul SODISTUL a înregistrat la Comisia Județeană de Dialog Social mai multe revendicări adresate patronatului de la USG în vederea semnării noului contract colectiv de muncă. Pentru că discuțiile dintre sindicaliști și patronat au intrat în dificultate, sindicaliștii au ales să se adreseze prefectului de Vâlcea, Mircea Nadolu pentru mediere. Acesta, receptiv, în data de 24 ianuarie a.c. a organizat o întâlnire, reușind ca din cele 62 de articole din contractul colectiv de muncă aflat în negociere, părțile au ajuns la un acord cu privire la un număr de 36 articole, restul de 26 rămânând în divergență.

Sindicaliștii de la USG cer să le fie respectate drepturile  și să se finalizeze de urgență negocierea noului contract colectiv de muncă ținând cont că perioada de negociere prevăzută de Legea nr. 62/2011, art. 129, alin.5 "nu a fost respectată. De asemenea, ei mai cer patronatului de la S.C. USG CIECH CHEMICAL GROUP următoarele: Bugetarea în noul contract colectiv de muncă a cotei minime de 16% din veniturile societății pentru plata drepturilor bănești ale salariaților, conform prevederilor Acordului Social; Punerea la dispoziția SINDICATULUI " SODISTUL" a documentelor solicitate în cadrul șiedințelor de negociere; Soluționarea divergențelor privind 62 articole din noul contract colectiv de muncă; Soluționarea divergențelor privind 12 anexe din noul contract colectiv de muncă; Îmbunătățirea condițiilor de muncă; Înlăturarea discriminărilor salariale între diferitele categorii de salariați din societate.

În urma concilierii conflictului colectiv de muncă în data de 24 ianuarie 2013, din cele 62 de articole din contractul colectiv de muncă aflat în negociere, părțile au ajuns la un acord cu privire la un număr de 36 articole, restul de 26 rămânând în divergență. Din cele 12 anexe menționate în sesizarea conflictului, părțile au soluționat revendicările prevăzute în 7 dintre anexele contractului colectiv de muncă, 4 anexe urmând a fi discutate ulterior iar o anexă rămâne în divergență. Președintele Sindicatului " Sodistul" a considerat încheiată concilierea, iar părțile conflictului colectiv de muncă au convenit să continue negocierile. Până în prezent conflictul de muncă declanșat nu s-a încheiat, sindicaliștii amenințând că în data de 27 februarie declanșează greva.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...