Trei elevi valceni au obținut premii importante la concursul MADE FOR EUROPE

În vederea valorizării şi promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale, Ministerul Educaţiei Naționale a lansat cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional „Made for Europe”. Concursul este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N. în anul școlar 2018-2019, iar în acest an, faza nationala s-a desfășurat la Cluj Napoca cu participarea a 129 de concurenți din toată țara.

Elevii din județul Vâlcea, care s-au calificat la etapa nationala, provin de la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab, Ramnicu Vâlcea, Liceul Tehnologic de Turism Călimănești și Colegiul Energetic, Ramnicu Vâlcea.

Premiul I a fost câștigat de  eleva, Stanișor Alexandra Ioana, de la  Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, adolescenta a câștigat cu aplicația smartphone EMATE2 ce pune în evidență proiectul Erasmus+ Acțiunea Cheie 2 „Enhacing Multilingualusm Among Teenager Entrepreneurs”.

Popa Elena Bianca, elevă la Liceul Tehnologic de Turism Călimănești, a obținut premiul al II-lea cu proiectul Erasmus+ Acțiunea Cheie 2 „ Good in health, good in mind”.

Elevul, Rareș Mirea, de la Colegiul Energetic, Râmnicu Vâlcea, a obținut premiul al II-lea la secțiunea ETwinning cu produsul “Twinspace - In A Far Away Land: Refugee Children”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...