Deputat DANIELA OTEȘANU: "Mediul privat de afaceri se dezvoltă în guvernarea PSD"

18 Apr 2019
Eficienţa Programului de guvernare al PSD se manifestă şi în mediul privat. În ultimii doi ani, afacerile au crescut consistent, cu beneficii nete atât pentru patronat şi acţionari, cât şi pentru angajaţi.
20 dintre cele mai mari companii din România raportează afaceri şi profit în creştere. Cele mai mari 20 de companii antreprenoriale, după cifra de afaceri din 2017, au raportat vânzări cumulate de 34,4 miliarde lei, în creştere cu 11% faţă de 2016.
Această tendinţă de dezvoltare a afacerilor, ca efect al creşterii economice semnificative de 6,9%, în 2017 s-a menţinut şi s-a consolidat şi anul trecut.
Se face dovada că România continuă să rămână competitivă economic şi că majorările de salarii nu au fost şi nu sunt o povară care să compromită dezvoltarea afacerilor.
Practic, PSD a demonstrat că poate transforma în realitate ceea ce unii zic că este doar un miraj: creşterea economică, dezvoltarea afacerilor şi mai multă bunăstare, prin fiscalitate mai redusă simultan cu creşterea veniturilor, atât a salariaţilor, cât şi a pensionarilor.
În acelaşi timp, a crescut şi încrederea în economie.
Analiştii financiari îi contrazic pe pseudoeconomiştii opoziţiei. Indicatorul pentru România al Asociaţiei Analiştilor Financiari Certificaţi, privind încrederea macroeconomică, a crescut în luna februarie cu peste 10 puncte. Este dovada clară a sustenabilităţii măsurilor adoptate de Executiv şi a Programului de guvernare. Analiştii economici evidenţiază încrederea în mediul de afaceri şi în piaţa muncii din România şi prevăd o evoluţie pozitivă a venitului personal la nivel de economie şi o majorare a averii personale a românilor.
Economiştii au încredere atât în stabilitatea monedei naţionale, cât şi în menţinerea inflaţiei la un nivel apropiat celui de la finalul anului 2018. Aceste raportări sunt date sintetice ale unor experţi, buni cunoscători ai fenomenelor economice, care conturează un tablou al realităţii care nu are nicio legătură cu vreunul dintre calificativele electorale puse de Iohannis actualului Guvern şi nici cu propaganda care tot anunţă crize catastrofice şi probleme financiare în privinţa salariilor şi pensiilor.
În buget sunt alocaţi toţi banii pentru pensii şi salarii, inclusiv majorările prevăzute în Programul de guvernare, în Legea salarizării şi în Legea pensiilor.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...