Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


RECORD: AMENDĂ de 2 miliarde lei vechi unei firmei care lucra în Shopping City Mall Râmnicu Vâlcea

16 Apr 2019
Inspectorii de la ITM Vâlcea au aplicat o amendă record de 200.000 de lei unei firme din Timișoara, patronul fiind descoperit că a folosit 15 angajați fără forme legale. Cele 15 persoane, care munceau la negru, amenajau un spațiu în Shopping City Mall Râmnicu Vâlcea.
Firmele care folosesc lucrători la negru riscă amenzi de 20.000 de lei şi chiar să le fie sistată activitatea, iar pedeapsa aplicabilă angajatorilor poate fi, în anumite cazuri, închisoarea. În schimb, persoanele care lucrează fără forme legale nu riscă închisoare, însă pot fi sancţionate cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei şi nu vor avea parte de protecţie socială sau acces la credite bancare, nu-şi vor putea ocroti, în instanţă, drepturile rezultate din relaţiile de muncă, iar pensiile de care vor beneficia vor fi extrem de mici.
În lipsa unui contract individual de muncă declarat, lucrătorii nu plătesc absolut nimic la stat şi nu figurează nicăieri ca angajaţi, astfel că nu se pot bucura de avantajele şi beneficiile unui salariat cu forme legale.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella