După 10 ani, A FOST SEMNAT contractul pentru Autostrada Sibiu – Pitești

15 Apr 2019
Mai bine mai târziu decât niciodată! Cu o întârziere de 10 ani, contractul pentru demararea construcției autostrăzii Sibiu – Pitești a fost semnat la guvern de către premierul Viorica Dăncilă. Este vorba, însă, doar de un singur lot din cele 5 ale autostrăzii.
Proiectul de autostradă de 122 de km dintre Sibiu şi Piteşti are 5 loturi. Duminică, a fost semnat contractul doar pentru primul, între Sibiu şi Boița, de 13 kilometri şi care va costa 152 de milioane de euro, ceea ce înseamnă 12 milioane de euro pe kilometru.
Lotul 1 nu este într-o zonă montană complicată, cu relief complicat, cum ar fi loturile 2 sau 3, și nu va avea viaducte și poduri.
Autostrada Sibiu - Piteşti, prioritate 0 în Masterplanul pentru transporturi, ar trebui să fie gata teoretic în 4 ani şi va avea o garanţie de 10 ani.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, cu ocazia semnării acestui contract, că Guvernul PSD - ALDE a fost cel care a pus lucrurile în mișcare.
“Am asigurat în bugetul național sumele necesare pentru demararea proiectelor importante de infrastructură, așteptate de foarte mult timp de români. În același timp, am folosit resursele financiare pe care le avem la dispoziție pentru finanțarea investițiilor de anvergură, și mă refer aici la fondurile europene. Guvernul pe care îl conduc și-a asumat misiunea de a pune lucrurile în mișcare. Semnarea celor trei contracte de investiții este confirmarea faptului că are capacitatea să găsească soluții pentru proiectele de infrastructură. Autostrada Sibiu – Pitești este unul dintre proiectele majore, ce va asigura legătura cu rețeaua TMT. Acest Guvern a luat măsurile necesare pentru a face posibilă semnarea contractului ți începerea lucrărilor”, a precizat Dăncilă.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...