Se lansează OFICIAL programul “Young Digital Leaders” la CN “Mircea cel Bătrân”, din Râmnicu Vâlcea

Comunicat privind lansarea oficială a programului “Young Digital Leaders” în cadrul Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea, iniţiat de Google.org şi ISD, luni, 15. 04. 2019, începând cu ora 13.
Scopul acestui program este acela de a încuraja tinerii, cu vârste cuprinse între 12-15/16 ani, să devină cetăţeni digitali puternici, responsabili şi eficienţi.În acest sens, în baza Protocolului de colaborare încheiat, la data de 28.03.2019, între Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” şi GEYC, vom implementa Programul YDL în unitatea noastră şcolară. Astfel, vom lucra, în calitate de parteneri, la realizarea programului la nivel european, “Young Digital Leaders”, privind siguranţa pe internet şi competenţele necesare pentru a o promova, acesta fiind conceput să ofere tinerilor mijloacele de care au nevoie pentru a fi în siguranţă în mediul online, pentru a deveni lideri online pozitivi şi pentru a creşte rezistenţa în faţa comportamentului antisocial, a conceptelor de ură şi a extremismului în mediul online.
Grupul ţintă al acestui program îl reprezintă, aşa cum am menţionat anterior, tinerii cu vârste cuprinse între 12-15/16 ani, mai exact elevii claselor a IX-a C (profil Informatică) şi a VIII-a C.


Google.org și Institutul pentru Dialog Strategic (ISD) extind programul Young Digital Leaders în România, Bulgaria și Grecia. Programul, care a fost implementat pentru prima dată în anul 2018 în România, Italia și Suedia, este menit să încurajeze tinerii din medii defavorizate să fie cetățeni digitali puternici și eficienți.
În 2019, Young Digital Leaders va reuni Google.org și ISD cu parteneri locali din România, Bulgaria și Grecia pentru a furniza studenților, profesorilor și părinților cursuri de predare a cetățeniei digitale, a gândirii critice și a abilităților de comunicare mediatică, în țara noastră programul fiind implementat de către GEYC.
Principalele activităţi: pentru a atinge obiectivele propuse, programa oferă planificări și îndrumări pentru cinci sesiuni: Consumatori critici, Cetățeni flexibili, Comunicatori eficienți, Experți în drepturi și Lideri digitali.
Principalele rezultate: în cadrul acestor sesiuni, elevii își vor dezvolta cunoștințele despre concepte-cheie, abilitățile necesare pentru a identifica amenințările din mediul online, comportamentele necesare interacțiunii respectuoase și atitudinea necesară pentru a juca un rol pozitiv în comunitatea online.


“Programul Young Digital Leaders oferă cunoștințe despre abilitățile necesare pentru a ajuta oamenii să navigheze în lumea digitală în siguranță și să se asigure că pot contribui la aceasta într-un mod pozitiv.” (Iris Boyer, Director Adjunct Parteneriate & Colaborări la “Institutul pentru Dialog Strategic”)
“Scopul Young Digital Leaders este de a oferi copiilor și tinerilor posibilitatea de a accesa, înțelege și analiza critic conținutul online. În colaborare cu Inițiativa Google News, Google.org a alocat 10 milioane de dolari pentru a sprijini eforturile globale de alfabetizare digitală în următorii doi ani (2018-2019).” (Catherine Williams, “Google Bruxelles”)
„Pentru tinerii din zilele noastre, provocarea nu mai este să fie online, ci să fie online în siguranță. Credem în potențialul tinerilor de a deveni factori de schimbare și de a contribui la crearea de comunități online sigure și confortabile, unde aceștia pot să împărtășească, să învețe și să se distreze.” (Gabriel Brezoiu, Manager General al GEYC România)

Coordonator proiect local,
Prof. dr. Geanina OPREA
Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, Rm. Vâlcea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...