Deputatul Vasile Cocoș despre rezultatele obţinute de România la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

12 Apr 2019
Aşa cum am promis în declaraţia mea politică din 27 martie 2019, voi prezenta lunar realizările României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
Voi prezenta realizările la mijlocul perioadei Preşedinţiei noastre la Consiliul UE şi facem o retrospectivă a dosarelor la a căror închidere am contribuit. Din cele 87 de dosare închise între 1 ianuarie şi 27 martie 2019, am selectat câteva pentru a le evidenţia.
Preşedinţia României la Consiliul UE a reuşit să promoveze, printre altele, Programul Europa Digitală, noi reguli ce asigură emisii reduse de dioxid de carbon de la camioane, noi drepturi sociale pentru lucrători, acces la mai multe informaţii din partea băncilor pentru consumatori şi o securitate crescută a cărţilor de identitate.
În ceea ce priveşte Programul Europa digitală, am obţinut, într-un singur trialog, un acord politic parţial provizoriu cu Parlamentul European. Avem convingerea că acest program va aduce beneficii substanţiale tuturor cetăţenilor şi companiilor noastre, prin stimularea investiţiilor în domenii cruciale pentru competitivitate şi inovare, cum ar fi inteligenţa artificială, computerele cu performanţe ridicate şi securitatea informatică.
Pentru un mediu mai puţin poluat, România a avansat pe agenda europeană dosarul privind promovarea vehiculelor curate. Am obţinut cu Parlamentul European stimularea pieţei şi încurajarea autorităţilor publice să utilizeze vehicule cu emisii reduse de dioxid de carbon. În plus, Preşedinţia României şi Parlamentul European au ajuns la un acord politic privind introducerea mai rapidă a cabinelor aerodinamice pe piaţa transporturilor. Aceste cabine vor economisi combustibil, vor îmbunătăţi vizibilitatea, siguranţa şi confortul şoferilor şi vor spori siguranţa pentru ceilalţi participanţi la trafic.
Din punct de vedere social, România a făcut paşi concreţi şi în ceea ce priveşte protejarea drepturilor lucrătorilor, finalizând dosare-cheie în domeniul social, reglementări care răspund provocărilor actuale de la nivelul Uniunii Europene, printre care:
- Directiva care va asigura o mai mare previzibilitate şi claritate în ceea ce privesc condiţiile de muncă, norme de care vor beneficia milioane de lucrători europeni;
- Directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată pentru părinţi şi îngrijitori, cu o contribuţie majoră în promovarea egalităţii de gen sau normele privind reducerea expunerii la factorii cancerigeni la locul de muncă.
Preşedinţia română a făcut, de asemenea, un pas important pentru o mai bună funcţionare a pieţei muncii la nivel european, ajungându-se la un consens cu Parlamentul European pe regulamentul de instituire a Autorităţii Europene a Muncii, care va sprijini punerea în aplicare a legislaţiei Uniunii şi va oferi informaţii angajaţilor şi angajatorilor cu privire la mobilitatea forţei de muncă.
Voi continua să prezint lunar românilor declaraţii politice în care să evidenţiez realizările obţinute de România la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...