Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Deputații PSD de Vâlcea Vasile Cocoș, Ștefan Ovidiu Popa și Eugen Neață sunt co-autori: LEGE pentru administrațiile locale!

12 Apr 2019

Primăriile vor putea accesa fonduri prin PNDL pentru introducerea de gaze naturale și de rețele de distrbuție a energiei electrice

Cu 251 voturi “pentru”, a fost adoptată la începutul lunii aprilie 2019, în plenul Camerei Deputaților, inițiativa legislativă, la care sunt co-inițiatori parlamentarii PSD de Vâlcea, Vasile Cocoș, Ștefan Ovidiu Popa și Eugen Neață. Proiectul de lege permite autorităților locale să acceseze fonduri nerambursabile PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) pentru: construirea/ modernizarea/ reabilitarea/ extinderea sistemelor de distribuție a gazelor naturale și a racordului la sistemul de transport a gazelor naturale și construirea/ modernizarea/ reabilitarea/ extinderea rețelelor de distribuție a energiei electrice.
”Administrațiile publice locale vor putea accesa fonduri de la bugetul de stat pentru finanțarea sistemelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale.
Modificările aduse de Legea nr. 167/2018 si 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale oferă o soluție problemelor ivite în calea investițiilor de realizat în sistemele de alimentare cu energie electrică și în cele de distribuție a gazelor naturale, acolo unde operatorii de distribuție nu consideră investițiile ca fiind justificate din punct se vedere economic. Astfel, autoritățile administrației publice locale pot avea inițiativa demarării unor astfel de proiecte și pot cofinanța proiectele din fonduri proprii sau din fonduri de la bugetul de stat.
Completarea pe care inițiativa noastra o propune constituie o armonizare a prevederilor Programului de dezvoltare locală (PNDL) cu cele ale Legii nr. 123/2012, astfel încât administrațiile publice locale sa poata accesa fonduri de la bugetul de stat pentru finanțarea construirii/modernizarii/reabilitării/extinderii sistemelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale.
Rezolvăm astfel o altă problemă ridicată atât de primari, cât și de persoane fizice și juridice, care din cauza procedurilor greoaie au întâmpinat, ani la rând, greutați în ce privește racordarea la rețeaua de gaze și energie electrică.
Prin acest proiect legislativ Partidul Social Democrat, arată încă o dată, că Omul și rezolvarea nevoilor acestuia sunt in centrul tuturor priorităților!”, susține deputatul PSD, Eugen Neață.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella