Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Deputatul Dumitru Lovin: Pentru refacerea Bisericii din Bărbărigeni s-ar putea primi finanţare anul acesta!

11 Apr 2019
După ce, de curând, Gheorghe Drăghici, primarul comunei Roeşti, a semnalat faptul că, de câţiva ani, aşteaptă un răspuns de la Secretariatul de Stat pentru Culte în ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de refacere a Bisericii din Bărbărigeni, locaş de cult despre care se spune că ar fi fost construit noaptea de către localnici, de teama comuniştilor, deputatul Dumitru Lovin a încercat şi a reuşit să găsească documentaţia rătăcită la Bucureşti.
Problema preluată şi ridicată mai departe de către parlamentarul vâlcean a ajuns în cele din urmă pe masa secretarului de stat Victor Opaschi, care, după o scurtă investigaţie internă, a aflat că „dosarul depus de Parohia Adormirea Maicii Domnului, cu nr. 5061/28.08.2017, a îndeplinit toate rigorile HG nr. 1470/2002”, dar SSC nu a putut onora solicitarea, în anii trecuţi, din lipsa fondurilor.
„Pentru ca instituţia noastră să aibă în vedere acordarea unui sprijin financiar în 2019, este necesar ca unitatea de cult în cauză să trimită o nouă documentaţie pentru anul în curs”, a completat secretarul de stat Victor Opaschi, dând din nou speranţe comunităţii din Roeşti să reabiliteze această biserică.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella