Deputatul Dumitru Lovin: Pentru refacerea Bisericii din Bărbărigeni s-ar putea primi finanţare anul acesta!

11 Apr 2019
După ce, de curând, Gheorghe Drăghici, primarul comunei Roeşti, a semnalat faptul că, de câţiva ani, aşteaptă un răspuns de la Secretariatul de Stat pentru Culte în ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de refacere a Bisericii din Bărbărigeni, locaş de cult despre care se spune că ar fi fost construit noaptea de către localnici, de teama comuniştilor, deputatul Dumitru Lovin a încercat şi a reuşit să găsească documentaţia rătăcită la Bucureşti.
Problema preluată şi ridicată mai departe de către parlamentarul vâlcean a ajuns în cele din urmă pe masa secretarului de stat Victor Opaschi, care, după o scurtă investigaţie internă, a aflat că „dosarul depus de Parohia Adormirea Maicii Domnului, cu nr. 5061/28.08.2017, a îndeplinit toate rigorile HG nr. 1470/2002”, dar SSC nu a putut onora solicitarea, în anii trecuţi, din lipsa fondurilor.
„Pentru ca instituţia noastră să aibă în vedere acordarea unui sprijin financiar în 2019, este necesar ca unitatea de cult în cauză să trimită o nouă documentaţie pentru anul în curs”, a completat secretarul de stat Victor Opaschi, dând din nou speranţe comunităţii din Roeşti să reabiliteze această biserică.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...