Drumul județean 646 C, către MĂNĂSTIREA SURPATELE, a intrat în execuție

10 Apr 2019
În data de 10 aprilie a.c., președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a dat ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții “Reabilitare și modernizare DJ 646 C Băluțoaia (DJ 646 B) - Mănăstirea Surpatele, km 0+000 - 3+000”.
Drumul Județean 646 C are o lungime totală de 2,686 km, porneşte din DJ 646 B – sat Băluţoaia și se continuă pe teritoriul comunei Frânceşti, cu punct final Mănăstirea Surpatele, fiind și singura cale de acces către lăcașul de cult.
Valoarea totală a contractului de lucrări, încheiat cu RAJDP Vâlcea, este în sumă de 4.437.127,46 lei (peste 44 miliarde lei vechi), iar durata de execuţie este de doi ani, cu o perioadă de garanţie a lucrărilor de zece ani.
Obiectivul de investiții, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Vâlcea, a fost finanţat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) și constă în realizarea următoarelor categorii de lucrări: refacere şi reabilitare a sistemului rutier pe întreaga lungime de 2,686 km, realizarea de rigole pe traseul drumului pe o lungime de 5.030 m, amenajare drumuri laterale - 9 buc; consolidarea a 14 podeţe tubulare, refacere podeţe accese la proprietăți: 110 buc, consolidare ziduri de sprijin pe o lungime de 180 m și amenajare parcări 970 m2.
“Cu voia lui Dumnezeu și cu ajutorul oamenilor, am dat startul modernizării drumului către Mănăstirea Surpatele, un drum pe care eu îl consider deosebit de important.
Prin realizarea lucrărilor prevăzute în contract, se vor schimba radical condiţiile de circulaţie, atât pentru locuitorii comunei Frânceşti, cât şi pentru turiștii care vin la Mănăstirea Surpatele sau vizitează această zonă, cu un potențial turistic ridicat şi datorită peisajelor deosebite pe care natura le oferă.
Așa cum am mai spus mă țin de cuvânt, ne ținem de cuvânt, iar cetățenii din comuna Frâncești nu sunt singurii beneficiari ai faptelor noastre bune, fiindcă ne gândim și la ceilalți locuitori ai județului Vâlcea, cărora vrem să le îmbunătățim condițiile de viață, scop în care ne-am propus să realizăm investiții pentru finanțarea cărora am atras aproape 200 milioane euro.” - Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...