UMANITAR: Trei zile de tuns și make-up la Shopping City Râmnicu Vâlcea! S-au strâns donații de 7.000 de lei

10 Apr 2019
Trei zile de tuns și make-up pentru o cauză nobilă, achiziționarea unui aparat foarte necesar pentru bebelușii născuți prematur la secția de neonatologie a Maternității Vâlcea și aproximativ 7.000 lei strânși. Este vorba despre achiziționăm un aparat ventilator non-invaziv.
A fost un weekend plin, 12 ore pe zi, 36 ore în 3 zile, timp în care Drăghici Florin și Bogdan Zamfirescu au tuns băieți și copii, iar Bianca M. Tîrșe a machiat doamne, totul pentru cauza Asociatiei Mamici Din Valcea, aceea de a achiziționarea unui aparat necesar secției de neonatologie a Maternității.
Salon Master FADE Florin Drăghici și Salon Glam Studio by Bianca Tîrşe s-au unit și au improvizat un “mini salon” în incinta Shopping City Ramnicu Valcea pentru a-și oferi serviciile în scop umanitar.
În cele 3 zile în care au machiat și tuns vâlceni, au reușit să strângă suma de 7.000 LEI, bani care se vor cumula evenimentelor viitoare pentru a reuși să achiziționăm un aparat ventilator non-invaziv.
O statistica pe anul 2018 arată că în România mor anual 1500 de copii cu vârste mai mici de un an, iar alți 2.000 cu mai puțin de cinci ani. Cele mai multe cazuri de deces s-au înregistrat în zonele rurale din județele sărace – Dolj, Vaslui, Vâlcea.
În Uniunea Europeană, doar România, Malta și Bulgaria au o rată a mortalității infantile mai mare de 5 la mie. Sunt maternități în România unde echipamentele, din păcate, sunt încă foarte vechi, mai există incubatoare fabricate în ’77 sau chiar ’67, am văzut ventilatoare pentru nou-născuți foarte vechi și cu ele supraviețuirea copiilor in condiții bune nu poate fi asigurată.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...