Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

UPDATE PERCHEZIȚII: Doi bărbați din Drăgășani au for REȚINUȚI (foto – video)

Având în vedere activitățile polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., din data de 9 aprilie a.c, respectiv perchezițiile domiciliare efectuate în localitățile Râmnicu Vâlcea, Chiajna - județul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu - județul Gorj și în București, vă aducem la cunoștință că împotriva a doi bărbați de 27 și 33 ani, din municipiul Drăgășani și un bărbat de 35 ani, din Novaci, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în data de 10 aprilie a.c., o să fie prezentați, Tribunalului Vâlcea în vederea dispunerii de eventuale măsuri preventive.

125 de cetățeni germani care au vrut să cumpere diverse utilaje au fost înşelaţi de o grupare de români. Infractorii au obţinut 600.000 de euro după ce au falsificat paginile de internet ale unor firme şi au postat pe acestea anunţuri false de vânzare.
Cumpărătorii au virat banii în conturi deschise, cu acte false, în străinătate şi nu au primit niciodată utilajele de care aveau nevoie. Toate acestea s-au întâmplat în ultimul an.
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat, miercuri dimineață, șapte percheziții în Râmnicu Vâlcea, Chiajna – județul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu – județul Gorj și în București:
Acțiunea a vizat locuințele a șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani. În fapt, în perioada aprilie 2018-martie 2019, aceștia ar fi postat anunțuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuții purtate cu cetățeni străini, i-ar fi îndrumat să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la A.T.M-uri. Prejudiciul cauzat se ridică la 500.000 de euro (bani proveniți de la peste 80 de persoane). În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracțională (telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare) și bani în valută. La efectuarea percheziției domiciliare din comuna Chiajna, județul Ilfov, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din municipiul Drăgășani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, eliberat de Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Bărbatul ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de fraudă. În activități, au fost angrenați polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Institutului Național de Criminalistică din I.G.P.R., polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, luptători pentru acțiuni speciale din Vâlcea, colegi de la Poliția orașului Novaci, precum și jandarmi din Gorj și din cadrul Brigăzii Speciale de Intevenție București. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella