DEZASTRU LA PEDAGOGIC

11 Feb 2013

 INDIFERENȚĂ. Un bărbat a intrat în Colegiul Național de Informatică " Matei Basarab" (Pedagogic) din Rm. Vâlcea, s-a ascuns în baie și a abordat două minore cărora le-a făcut propuneri sexuale. El a fost prins de femeia de serviciu, care a sunat imediat la poliție. Conducerea șicolii nu a luat nicio măsură, iar la câteva zile după incident porțile și u șile erau larg deschise. Orice obsedat sexual poate intra în liceu, pentru că nu există pază și protecție în șicoală, iar profesorii de serviciu nu se regăsesc nicăieri. Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a cerut, oficial, să se ia o serie de măsuri, însă directorul Valerică Rașcu a rămas nepăsător. Și conducerea Poliției Municipale s-a arătat indignată de indiferența cu care directorul Rașcu tratează un incident atât de grav și avertizează că integritatea tinerelor ce învață la Pedagogic este în pericol.  

Uimire și indignare. Acestea sunt sentimentele vâlcenilor, care în ultimii ani au constatat că învățământul vâlcean este într-un total declin, iar nimeni nu face nimic pentru a stopa dezastrul. Elevi ce se droghează în incinta șicolilor, traficanți de etnobotanice interzise ce își vând produsele la porțile unităților de învățământ fără a fi deranjați de cineva, tineri care fură și își tâlhăresc colegii, profesoare care merg la șicoală ca la discotecă, violență cruntă în sălile de clasă sunt doar câteva dintre gravele probleme cu care se confruntă învățământul vâlcean. Acesta este un tablou al realității dramatice din șicolile vâlcene, iar autoritățile privesc neputincioase la degradarea societății. Zilele trecute, un alt incident ru șinos s-a petrecut într-unul dintre cele mai prestigioase licee din județul Vâlcea, fapt ce i-a pus pe jar pe părinți. Un bărbat a intrat, fără niciun impediment, în incinta Colegiului Național de Informatică " Matei Basarab" din Rm. Vâlcea și a acostat două eleve în toaletă, el pipăindu-le și făcându-le propuneri indecente.

Femeia de serviciu a prevenit un abuz sexual în șicoală

Totul s-a petrecut în data de 4 februarie a.c., când, așa cum spuneam, un bărbat necunoscut a intrat în incinta Pedagogic-ului și s-a refugiat în baie fără ca nimeni să bage de seamă. La scurt timp, el a abordat două fete ce s-au dus la toaletă și a început să le pipăie și să le facă propuneri indecente. Din fericire, chiar în acel moment a intrat una dintre femeile de serviciu ale liceului, care a sunat imediat la poliție. Trebuie menționat că tinerele au în jur de 13-14 ani și sunt eleve ale colegiului, urmând cursurile clasei a VII-a.

Obsedatul sexual s-a speriat când a auzit că au fost chemați oamenii legii și a fugit, fără ca nimeni să-l oprească. Când au ajuns la fața locului, polițiștii de la municipiu nu au putut decât să verifice camerele video montate în liceul, reușind astfel să-i vadă fața individului. Mai mult decât atât, ei au stat de vorbă și cu elevele acostate, dându- și seama că bărbatul are în jur de 40-45 de ani.

" Acest incident grav se tratează cu o ușurință ie șită din comun" "susține șieful Poliției Municipale 

Prima bănuială a polițiștilor râmniceni a fost aceea că bărbatul ce a intrat în incinta Pedagogic-ului este obsedatul sexual căutat de luni de zile de oamenii legii. Numai că, după ce au văzut imaginile surprinse de camerele video, oamenii legii au realizat că este vorba de un alt individ, care are un mod de operare diferit și o vârstă mai înaintată. Potrivit spuselor șiefului Poliției Municipale Rm. Vâlcea, comisarului "șef Florian Marin, subiectul trebuie tratat cu maximă seriozitate, pentru că tinerele sunt într-un real pericol. Acesta s-a arătat dezamăgit de conducerea Colegiului Național de Informatică " Matei Basarab" , care nu a luat nicio măsură până acum și care privește impasibilă cum elevii sunt expu și unor astfel de pericole. " Este adevărat că am fost anunțați că un bărbat a intrat în incinta colegiului și s-a ascuns în baie, acolo unde a acostat două fete. Din câte au spus fetele, bărbatul a început să le pipăie, oferindu-se să le facă masaj. Noi am început să facem verificări și ne-am dat seama că nu este individul pe care-l bănuiam și mă refer aici la cel despre care a scris și presa. Acesta are predilecție spre fetele de clasa a VII-a sau a VIII-a, în timp ce celălalt acosta fete mici de clasa a I-a sau a II-a. În plus, nu au nici acela și mod de acțiune. S-ar putea să fie mai mulți astfel de indivizi și acest lucru ne îngrijorează. Nu trebuie să stăm liniștiți avându-i pe aceștia în libertate. Trebuie să vă spun că acum lucrăm la identificarea individului de la Pedagogic, colegii mei ridicând imaginile video de la colegiu. Ceea ce mă uimește și mă mâhnește cu adevărat este că acest incident grav se tratează cu o ușurință ie șită din comun. La Colegiul Național de Informatică Matei Basarab nu au profesori de serviciu, nu au pază, nu au nimic. Doar cu camerele video nu pot rezolva nimic, iar copiii sunt în pericol" "ne-a declarat șieful Poliției Municipale Rm. Vâlcea, comisarul "șef Florian Marin.

Directorul Rașcu își pune elevii în pericol

Nu este pentru prima dată când afirmăm că directorul Colegiului Național de Informatică " Matei Basarab" , Valerică Rașcu, nu dă doi bani pe siguranța elevilor. În afară de acest grav incident, anul trecut un zvon a băgat în sperieți părinții din nordul municipiului Rm. Vâlcea ai căror copii învață la Pedagogic. Conform spuselor unor cadre didactice, o fetiță de 7-8 ani ar fi fost răpită exact când ieșea de la orele de curs din colegiul respectiv. Totul a rămas însă la nivel de zvon, pentru că nici până la ora actuală nu a fost nimic confirmat. Dar acest lucru a rămas întipărit în mintea părinților, care se tem pentru copiii lor.

Numai că, directorului Valerică Rașcu nu-i pasă și de aceea nu numai că nu a luat nicio măsură, ba mai mult a lăsat porțile și u șile șicolii larg deschise pentru a intra toți obsedații sexuali, toți hoții și toți vânzătorii de etnobotanice interzise. Ar trebui să ia exemplu de la colegul său de breaslă de la Colegiul Național " Alexandru Lahovari" din Rm. Vâlcea, care în ciuda protestelor elevilor a decis, încă de acum câțiva ani, să închidă porțile liceului în timpul orelor de curs și să verifice la sânge pe toată lumea ce intră în incinta șicolii. Sigur, în cazul lui Rașcu nu credem că este posibil pentru că s-a plafonat în această funcție.

Curcubeul politic Valerică Rașcu își duce veacul de mai bine de 15 ani la conducerea liceului,  el lăudându-se cu o susținere puternică de la București. Tocmai de aceea, el a reu șit să se mențină în frunte în toate guvernările de până acum, schimbându- și culoarea politică mai ceva ca un cameleon. Acum, poate că nepăsarea și neputința lui Rașcu de a-i proteja pe elevii ce învață în șicoala sa le va ridica semne de întrebare conducătorilor Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, dar și oamenilor politici ce-l susțin și vor decide, așa cum este normal, schimbarea sa din funcție și accederea la acest post a unui tânăr profesor manager mult mai competent.

Paza în șicoală lipsește cu desăvâr șire/ Generalul Smeureanu avertizează  

Așa cum spuneam, la ora actuală la Pedagogic nu există niciun paznic, iar porțile și u șile șicolii sunt larg deschise pentru oricine vrea să intre. Mai mult decât atât, nici profesorii colegiului nu- și dau interesul să facă de serviciu în șicoală, așa cum este normal. Redactorii Vocea Vâlcii au constatat cu stupoare că pot intra în liceu cu mare ușurință, iar coridoarele erau pustii, profesorii de serviciu lipsind cu desăvâr șire. Lucrul acesta l-a scos din sărite pe inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Florin Smeureanu, care susține că i-a cerut, oficial, directorului Rașcu să ia măsuri și să nu mai lase pe nimeni să intre în șicoală. " Sunt surprins de acest lucru, pentru că ISJ Vâlcea a trimis un set de măsuri către conducerea colegiului, măsuri pe care văd că nu le-au luat. Nimeni nu mai trebuie lăsat să intre în șicoală, nici măcar părinții. Învățătorii trebuie să- și preia elevii din curtea liceului și să-i ducă tot în curte la finalul orelor pentru a-i preda părinților. Nu înțeleg cum conducerea șicolii lasă porțile larg deschise după tot ce s-a întâmplat…!?!" "ne-a declarat inspectorul general Florin Smeureanu.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...