RMN de 1 milion de euro la Spitalul Judeţean de urgenţă Vâlcea

Aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), alocat în urmă cu un an Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea de către Ministerul Sănătăţii, va fi pus în funcţiune de luna viitoare, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. RMN-ul a sosit la Spitalul Judeţean Vâlcea miercuri, 27 martie 2019 şi a fost amplasat într-un spațiu special creat, în interiorul unității medicale, cu ajutorul unei macarale de mare tonaj. Aparatura are peste 6 tone greutate.
RMN-ul, care a costat 1 milion de euro, este performant, fără radiații, fiind achiziționat cu fonduri de la Banca Mondială, în urma licitației de anul trecut, a Ministerului Sănătății. Toate investigațiile vor fi gratuite, în baza contractului cu CAS Vâlcea. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost prezent în momentul sosirii aparaturii.
Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a mai menţionat că, pe lângă RMN, va ajunge la Spitalul Judeţean şi un Artroscop, pentru diagnosticarea pacienţilor cu probleme articulare, care va fi instalat în Secţia de Ortopedie.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a primit anul trecut noul aparat RMN, printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii, costurile pentru amenajarea spaţiului în care va fi amplasat acesta fiind suportate în mare parte de către Consiliul Judeţean. În judeţul Vâlcea mai există în prezent două aparate de RMN, ambele fiind deţinute de companii private.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...